Mobile menu

Doğru Hamlede Buluşalım Projesi Ordu’da Hayata Geçiyor

ag3x1795

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay ve Yönetim Kurulu Üyesi İslam Yücel, Kocaeli'de uygulanan "Doğru Hamlede Buluşalım" projesini Ordu'da hayata geçirecek görüşmeleri yapmak üzere Ordu'da il yerel yöneticileri ile bir araya geldi.

2013 yılında Kocaeli'nde başlayan, 2014-2015 yıllarında sürdürülen ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile il genelinde başarıyla uygulanan Doğru Hamlede Buluşalım projesini Ordu'da hayata geçirecek görüşmelerin ilki, 2 Ocak 2015 tarihinde Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile yapıldı. Görüşmede Tulay, Kocaeli projesinin diğer belediyelere örnek çok başarılı bir proje olduğunu, bu başarının Ordu'da sürmesinden çok mutlu olacaklarını ve il genelinde satrancı daha da yaygınlaştırmayı hedeflediklerini belirtti. Yılmaz ise "Doğru Hamlede Buluşalım" projesinin ilkokula başlayan çocuklara çok faydalı olacağını ve her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirterek Federasyon Başkanı Tulay'ı tebrik etti. Heyet söz konusu projenin protokolünü imzalamak üzere en kısa zamanda tekrar bir araya gelecek. Görüşme de ayrıca Ordu'da gerçekleştirilecek uluslararası bir turnuvanın programa alınması kararlaştırıldı.

Azdur Spor Kulübü Başkanı Zeki Demircan ve satranç sporcusu Hüsnü Yakın'ın da katıldığı görüşmeler daha sonra Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz ve Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun makamı ile devam etti.

Heyet, Ordu Valiliğinde Balkanlıoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan ile bir araya geldi. Satranç sporunu küçük yaşlardan itibaren çocuklara öğretmek için Belediyeler ve İl Milli Eğitim Müdürlükleriyle işbirliği yaptıklarını ifade eden Tulay, "Belediyelerimiz ve İl Milli Eğitim Müdürlükleriyle yaptığımız protokollerle okullarımıza satranç takımları veriyoruz. İlkokul birinci sınıftan itibaren öğrencilere satrancı öğretmeye çalışıyoruz. Bu projenin Kocaeli'den sonra Ordu'da da başarıyla uygulanacak olmasından dolayı camiamız adına çok mutluyum." dedi. Vali Balkanlıoğlu, öğrencilerin satranç gibi faydalı spor faaliyetlerine yönlendirilmelerinin çok önemli olduğunu, projenin uygulanması aşamasında her türlü desteği sunacaklarını ve bundan sonra yapacağı ziyaretlerde çocuklara satranç takımı dağıtacağını belirtti.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Ziyaretimiz  
belediye 2  
belediye 1  
Ordu Valiliği Ziyaretimiz  
vali 1  
Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Ziyaretimiz  
h81a2126