Mobile menu

Beşinci Turun Ardından Lider WGM Yıldız

ilk2015 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası'nda beşinci tur tamamlandı. Şampiyonanın favori isimlerinden, ilk masada oynayan WGM Betül Cemre Yıldız ve WFM Yulia Gökbulut mücadelesinden galibiyetle ayrılan WGM Betül Cemre Yıldız oldu. Bu galibiyet deneyimli oyuncuyu 5 puan ile tek başına liderliğe taşıdı. İkinci masada oynanan diğer karşılaşmada ise şampiyonanın diğer favori isimlerinden WIM Khayala Isgandarova - Ebru Kaplan mücadelesinde zirveden uzaklaşmak istemeyen WIM Khayala Isgandarova bu yarışta ben de varım dedi. Zirvede WGM Betül Cemre Yıldız'ı yalnız bırakmak istemeyen üçüncü masa oyuncularının mücadelesinde Ezgi Yılmaz - Gizem Kahya'yı yenerek takibini sürdürdü.

Günün en uzun süren mücadelesinde dördüncü masada yer alan WCM Sude Hereklioğlu - WFM Emine Yanık Süral maçının galibi tecrübeli isim WFM Emine Yanık Süral oldu. WFM Yanık Süral bu galibiyetle zirveyi rahatsız etmeye devam ediyor. Sonucu merakla beklenen bir diğer mücadelede beşinci masada Hacer Haznedaroğlu - Gizem Ayazmalı mücadelesiydi. Denk puanlı sporcuların mücadelesinde Ayazmalı oyunu lehine çevirmeyi başardı ve zirveye emin adımlarla yürümeye devam ediyor. Altıncı masada zirveden kopmak istemeyen bir diğer oyuncu Irmak Dai, Belemir Uzun karşısında beyazlarla oynamanın avantajını kullanarak galibiyetle ayrıldı. Bu sonuçlara göre WGM Betül Cemre Yıldız beş puanla tek başına lider olarak yoluna devam ederken onu dört puanla WFM Yulia Gökbulut, Khayala Isgandarova, Ezgi Yılmaz, WFM Emine Yanık Süral, Gizem Ayazmalı ve Irmak Dai takip ediyor.

Tüm masalardaki mücadelelerin canlı olarak takip edilebildiği şampiyonanın altıncı turu 12 Mart Perşembe günü saat 15.00'da başlayacak.

Turnuva Sayfası



 

img 4901
img 4904

img 4903