Mobile menu

Dünya Çocukları Konya'da Buluşacak

rumi"5. Uluslararası Konya Rumi Çocuk Spor Oyunları" bütün dünya'dan çocuk sporcuları Konya'da buluşturuyor.
23 ülkeden 850 sporcunun katılacağı "5.Uluslararası Konya Rumi Çocuk Spor Oyunları" 19-24 Nisan tarihlerinde Konya'da yapılacak.

Bu yıl beşincisi düzenlenecek olan Uluslararası Konya Rumi Çocuk Spor Oyunları'na Almanya, Azerbaycan, Belarus, Belçika, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Gürcistan, Hırvatistan, İran, İspanya, Kırgızistan, KKTC, Kosova, Macaristan, Makedonya, Moldova, Özbekistan, Romanya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya ve Türkiye olmak üzere 22 ülkeden toplam 850 sporcu katılacak. Sporcular atletizm, badminton, bisiklet, cimnastik, güreş, halter, karate, taekwon-do, satranç ve yüzme branşlarında mücadele edecek.

Uluslararası Konya Rumi Çocuk Spor Oyunlarıyla Türkiye sporcularının farklı kültürlerle tanışması ve katılımcı ülke sporcularının da Türkiye kültürünü tanıması amaçlanıyor. Ayrıca organizasyon sayesinde küçük yaşta spora başlayan çocuklar, uluslararası düzeyde spor tecrübesi de kazanma fırsatı elde ediyor.

Uluslararası Rumi Çocuk Spor Oyunları projesi yerelde yapılan spor faaliyetlerini uluslararası boyutlara taşımasını amaçlıyor. Aynı zamanda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde sporun birleştirici ve bütünleştirici unsurlarını kullanarak dünya gençlerini bir araya getiriyor.

Oyunların açılışı 20 Nisan Pazartesi günü saat 14.00'te Selçuklu Belediye Spor Salonunda yapılacak. Açılışta Mehter Takımı gösterisi karate, Taekwondo Milli Takımlarının ve Devlet Halk Dansları Topluluğunun gösterileri olacak.

Organizasyon çerçevesinde gerçekleşecek satranç turnuvası, Türkiye, Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, İran ve Konya takımlarının katılımıyla düzenlenecek. Turnuvada ülkemiz adına mücadele edecek tüm sporcularımıza başarılar diliyoruz.

Organizasyon Sayfası - Turnuva Yönergesi

konya rumi cocuk oyunlari organizasyon afis

konya rumi cocuk oyunlari satranc chess