Mobile menu

Uluslararası Rumi Çocuk Spor Oyunları Başladı

rumi2Uluslararası Rumi Çocuk Spor Oyunları bugün saat 14.00'de Selçuklu Spor Salonu'nda gerçekleştirilen açılış töreni ile Konya'da başladı.

 Bu yıl beşincisi düzenlenen organizasyonda Atletizm, Badminton, Bisiklet, Cimnastik, Güreş, Halter, Karate, Taekwondo, Satranç ve Yüzme branşlarında 23 farklı ülkeden gelen toplam 850 sporcu bulunuyor.

Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, İran, Türkiye-A ve Türkiye-B takımları olmak üzere 5 farklı ülkeden 6 takımın üç gün boyunca mücadele edeceği satranç müsabakalarında birinci tur maçları, Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz ile Türkiye Satranç Federasyonu Başkan Vekili Prof.Dr. Yusuf Doğruer'in açılış hamlesinin ardından bugün saat 17.00'da GHSİM kompleksinde başladı.

Turnuvanın en güçlü takımı olan 2284 elo ortalamasına sahip İran, birinci turda karşılaştığı 1997 elo ortalamasına sahip rakibi Gürcistan'ı kayıpsız geçerek sürpriz yapmadı.

2006 elo ortalamasına sahip, turnuvanın en güçlü ikinci takımı olan Bulgaristan ise güçlü rakibi Azerbaycan'ı tüm masalarda mağlup etmeyi başardı. Türkiye-A takımı ile Türkiye-B takımı arasındaki mücadelede ise A Takımı galip gelen taraf oldu. 

Bütün mücadelelerin TSF Sanal Stadyumları'ndan canlı olarak yayınlandığı turnuvada ikinci tur müsabakaları yarın saat 10.00'da, üçüncü tur müsabakaları ise 16.00'da başlayacak.

img 9829

img 9843