Mobile menu

Nahçıvan'dan İki IM Normu Geldi

nahcivan normBugün tamamlanan Nahçıvan Açık Turnuvası'ndan iki IM normu ile ayrıldık. Turnuvayı 5 puan ve 2487 Elo performansı ile bitiren FM Ufuk Sezen Arat ikinci IM normunu almayı başardı. FM Cankut Emiroğlu ise turnuvayı 5 puanla tamamlayarak 2471 Elo performansı ile ikinci IM normuna kavuştu. Sporcularımızı tebrik ediyor, en kısa zamanda Uluslararası Usta olmalarını bekliyoruz.

Turnuvada mücadele eden ve GM olma yolunda son adımları atmakta olan IM Vahap Şanal'a ve genç yeteneklerimizden FM Ege Köksal'a teşekkür ediyor, güzel haberlerini en kısa zamanda duymayı umuyoruz.

 

 

***

Nahçıvan Açık Turnuvasında Son Tur Bugün

Nahçıvan'da 2 Mayıs 2015 tarihinden beri devam eden Nahçıvan Açık Turnuvasında bugün son tur müsabakaları oynanıyor.

Turnuvanın 8. turu sonunda 6 puanla zirveyi paylaşan 5 sporcu bulunuyor. Turnuvanın son turunda 4.5 puana sahip sporcularımız Vahap ve Ufuk bugün birbirleriyle karşılaşacaklar. Yine 4.5 puanlı sporcumuz Cankut , Azeri sporcu GM Vugar Rasulov ile, Ege ise sahip olduğu 2.5 puan ile Rasim Aliyev ile mücadele edecek.

Eşlendirme-Sonuç

 

***

Genç Yıldızlarımız Nahçıvan Açık'ta

Nahçıvan Açık'ta bugün oynanan 6. tur müsabakalarının ardından turnuvanın tamamlanmasına üç tur kaldı.

6. tur sonunda GM'ler Levan Pantsulalia ve Eltaj Safirli, sahip oldukları 5 puanla sırasıyla birinci ve ikinci sırada turnuvanın lideri durumundalar.

Turnuvanın A kategorisinde mücadele eden sporcularımızdan IM Vahap Şanal 6. tur sonunda 3,5 puana sahip ve 7. turda FIDE Dünya Şampiyonu GM Yihan Hou ile karşılaşacak.

Sporcularımız FM Ufuk Sezen Arat 3.5, FM Cankut Emiroğlu 3 ve FM Ege Köksal ise 2,5 puanla mücadeleye devam ediyorlar.

Eşlendirme - Sonuç

 

***

Nahçıvan'da düzenlenen Uluslararası Nahçıvan Satranç Festivali'nde bugün 4. tur müsabakaları oynandı.

A, B ve C kategorilerinde düzenlenen, toplam 335 sporcunun katıldığı turnuvada sporcularımız IM Vahap Şanal, FM Ufuk Sezen Arat, FM Ege Köksal ve FM Cankut Emiroğlu A kategorisinde mücadele ediyorlar.

Nahçıvan Açık Turnuvası 4. turu sonunda sporcularımız Vahap ve Cankut 2.5, Ufuk Sezen ve Ege ise 1.5 puana sahipler.

Turnuva yarın oynanacak 5. tur müsabakaları ile devam edecek.

Eşlendirme - Sonuç

 

***

2015 Nahçıvan Açık Turnuvası Başladı!..

 

nahcivn

Nahçıvan'da 2-10 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Nahçıvan Satranç Festivali'ne Türkiye'den IM Vahap Şanal, FM Ufuk Sezen Arat, FM Ege Köksal ve FM Cankut Emiroğlu katılıyorlar. Turnuvada GM Etienne Bacrot, eski FIDE dünya şampiyonu Rustam Kasımjanov, Hou Yifan gibi isimler oynuyor.

Turnuvanın birinci turunda Türkiye Gençler Şampiyonumuz FM Ufuk Sezen Arat, tecrübeli Fransız büyükusta Etienne Bacrot ile berabere kaldı.

Sporcularımıza turnuvada başarılar diliyoruz.

Turnuva SayfasıEşlendirme Sonuç