Mobile menu

Uluslararası İstanbul Açık Turnuvası Başladı

dscn5701

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından, Bakırköy Belediyesi ve Mektebim Koleji'nin destekleriyle düzenlenen 2015 Uluslararası İstanbul Açık Satranç Turnuvası, 31 Ağustos 2015 Pazartesi günü, Bakırköy Ahmet Cömert Spor Salonu'nda gerçekleştirilen açılış töreni ile başladı.

12 ülkeden, 26'sı unvanlı 650 sporcunun katılımıyla, A ve B kategorilerinde yapılan turnuvanın açılış töreni; Türkiye Satranç Federasyonu Başkan Vekili Prof. Dr. Yusuf Doğruer, Bakırköy Belediye Başkanı Op. Dr. Bülent Kerimoğlu, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Mektebim Koleji COO Faruk Tatar, GHSİM İstanbul Şube Müdürü Adnan Kuzu, Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Arda Kılıç, Bakırköy Belediye Başkanı Danışmanı Emrah Topkaya, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Gül Cemal Fidan, Mektebim Koleji Eğitim-Öğretim Direktörü Arzu Özkul, İl Temsilcisi Rıza Öney, İl Temsilcisi Yrd. Hakan Özgür, İlçe Temsilcileri Eyüp Araz, Nur Şakar, Mine Yılmaz ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti.

Protokol üyelerinin sembolik açılış hamlelerinin ardından turnuvanın ilk turu başladı. Turnuva boyunca A kategorisinden ilk 12 masa ve B kategorisinde ilk 6 masa maçları turnuva sayfası canlı yayın stadyumlarından takip edilebilecek. U12 kategorilerinde mücadele ise 2 Eylül 2015 Çarşamba günü başlayacak.

Turnuva Sayfası

DSCN5672Turnuvanın açılış töreninde konuşma yapan TSF Başkan Vekili Prof. Dr. Yusuf Doğruer, Bakırköy Belediyesi ve Mektebim Koleji`nin turnuvaya sponsorluğunun çok önemli olduğunu vurgulayarak, İstanbul Open Turnuvasının Türkiye'deki en önemli açık turnuvalardan biri olduğunu söyledi.


DSCN5673Bakırköy Belediye Başkanı Op. Dr. Bülent Kerimoğlu, İstanbul Open Turnuvasının Bakırköy ilçesinde gerçekleşmesinden son derece memnun olduklarını belirtti. Turnuvaya pek çok ülkeden katılım sağlayan genç, bayan ve çocuk sporculara,  satranç sporuna duydukları ilgiden dolayı teşekkür etti. Tüm sporcuların 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlayarak konuşmalarını tamamladı.

DSCN5685Mektebim Koleji COO Faruk Tatar, satrancın 7`den 70`e katılımlı çok önemli bir zihin sporu olduğunu belirterek Mektebim Koleji olarak satranca desteklerinin süreceğini ve Türkiye geneli projelerle yaygınlaştıracaklarını belirtti.


DSCN5701

DSCN5710   Selim-Kerim Altınok kardeşler turnuvada mücadele ediyor.

                                                                                                                                                          
DSCN5645 Bakırköy Belediye Başkanı Op. Dr. Bülent Kerimoğlu - Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz 

DSCN5639
DSCN5812 Ahmet Cömert Spor Salonu