Mobile menu

Sporda Şiddete Hukuki Ve Sosyal Bakış Paneli

image3İstanbul Barosu Spor ve Spor Hukuku Komisyonu tarafından düzenlenen "Sporda Şiddete Hukuki ve Sosyal Bakış" paneli, 17 Ekim 2015 Cumartesi günü, İstanbul Atatürk Olimpiyat Evi'nde yapıldı.

Spor Genel Müdürlüğü 1. Hukuk Müşaviri Vekili ve Federasyonumuz Denetim Kurulu Başkanı Cafer Geyik'in birinci oturumunda konuşmacı olduğu panele; Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu Başkanı Avukat Engin Tuzcuoğlu, İstanbul Barosu Başkanı Av. Doç. Dr. Ümit Kocasakal, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Baş Danışmanı ve Proje Direktörü Dr. Emir Turam, Spor Hukuku Enstitüsü Onursal Başkanı Prof. Dr. Selçuk Öztek, TBF Asbaşkan eski Disiplin Kurulu Başkanı Avukat Akın Süel, İstanbul Barosu Spor ve Spor Hukuku Komisyonu Genel Sekreteri Avukat Savaş Ocakdan, TBF Proje Koordinatörü Tuvana Tınaz, Basketbol Kadın Milli Takım Kaptanı Şaziye İvegin Karslı, Basketbol Erkek Milli Takım Kaptanı Sinan Güler ve Uluslararası Basketbol Hakemi Murat Biricik katıldı.

image2

Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu Başkanı Engin Tuzcuoğlu'nun başkanlığını yaptığı "Sporda Şiddete Karşı Hukuksal Boyut" konulu birinci oturumda konuşan Spor Genel Müdürlüğü 1. Hukuk Müşaviri Vekili ve Federasyonumuz Denetim Kurulu Başkanı Cafer Geyik, sadece yasayla sporda şiddetin önüne geçmenin mümkün olmadığını dile getirerek, "Spor kanununun yapımında ve uygulamasının en başındaki biri olarak, bu kanunu faydalı görüyorum" dedi. Passolig kart uygulamasının ardından sporda şiddete karşı ne gibi önemlerin aldığını anlatan Geyik, "Holiganların toplu bilet almaları zorlaştı, kanuna aykırı eylemde bulunan kişilerin kimlik tespiti kolaylaştı. Passolig öncesinde 462 vaka varken, sonrasında vaka sayısı 246'ya indi. Bu veriler gösteriyor ki Passolig kartla seyirci profilinde iyileşme olduğunu görüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

 

 

image5

Spor Genel Müdürlüğü 1. Hukuk Müşaviri Vekili ve Federasyonumuz Denetim Kurulu Başkanı Cafer Geyik

 

image3