Mobile menu

Reykjavik'te İkinci Tur

haberfototur2Reykjavik'te bugünkü rakiplerimiz genel kategoride Belçika, kadınlar kategorisinde ise Gürcistan oldu.

Belçika karşılaşmasından 3,5-0,5 kazançla ayrılan sporcularımızın maçlarından kısa bilgiler verelim;

İlk masada Şah Hint'i tercih eden GM Solak, rakibinin ana temanın dışında fakat sağlam bir devam yolu izlemesinin ardından dengede kalan oyunu beraberlikle noktaladı.

GM Alexander Ipatov birkaç sene öncesine kadar son derece popüler olan Vezir Hint'te piyon fedasına gitmeyi seçti. Sakin ve kararlı oyununu belirli bir noktaya kadar sürdürebilen IM Geirnaert, kontrolü kaybederek GM Ipatov'un atağına maruz kaldı. Alex maçı güzel bir final ile bitirerek bir puanının sahibi oldu.

Barış her zaman oynamayı sevdiği Sicilya Najdorf'u seçerek açılıştan itibaren çok iyi konumda kalmayı başardı. Eş zamanlı girilen zaman sıkışması sebebiyle eşitliğin dengesi zaman zaman bozulmuş olsa da, Barış'ın durumu kontrol altına alması ve oyunu kazanmasıyla son buldu.

Rakibinin açılışı iyi oynayamaması neticesinde ilgi çekici bir pozisyon elde eden GM Emre Can, zaman sıkışmasıyla birlikte taktik bir yol buldu ve maçı kazandı.

Üçüncü turda rakibimiz İzlanda olacak.


Şampiyonanın ikinci turunda Gürcistan ile karşılaşan Kadın Milli Takım sporcularımızın maçlarıyla ilgili de şunları söyleyebiliriz;

Şah Hintte GM Khotenashvili'ye karşı iyi bir oyun sergileyen WGM Betül Cemre Yıldız, rakibinin piyon fedasının ardından taşları değişerek kolayca kazandı.


Karışık pozisyonu tutmak yerine oyunu sadeleştirme yoluna giden Khayala, kale oyun sonunu teknik oynayan rakibi karşısında kazanç fırsatı bulamadı.


Kübra rakibi IM Javakhishvili'ye karşı siyahlarla zor bir oyuna imza attı. Kaleye karşı iki alet feda eden Kübra, oyun sonunda bu durumu telafi etmeyi başardı ve rakibinin en iyi seçeneği beraberlik için savaşmak oldu.


Birinci masada Ekaterina, ülkemizde uzun yıllar liglerde yer alan GM Dzagnidze ile karşılaştı. Açılışta problem yaşayan fakat bunu çözmeyi başaran Atalık, oyun sonuna çift fil ile girdi. Beraberliğe yalnızca bir adım kalmışken, Ekaterina matı görmeyerek maçı kaybetti.


Kadın sporcularımız üçüncü turda Ermenistan ile karşılaşacak.

Turnuva Sayfası

img 1000
 
img 1006
 
img 1015
 
img 1020
 
img 1022
 
img 1025
 
img 1028
 
img 1031
 
img 1034
 
img 1036
 
img 1038
 
img 1040
 
img 1044