Mobile menu

Üçüncü turu kazanç ve beraberlik ile noktaladık

tur3haber2015 Avrupa Takımlar Şampiyonası'nın üçüncü turunda açık kategoride Ulusal takımımız İzlanda 2 takımını 3-1 yendi. Kadınlar kategorisinde şampiyonanın güçlü takımlarından Ermenistan ile berabere kaldık.

 

Sonuca baktığımızda rahat elde edilebilir bir kazanç gibi dursa da İzlanda maçını kazanmak göründüğü kadar kolay olmadı. İzlanda Legends takımı maça asılarak güzel mücadele sergiledi.

Dragan'ın Petroff Savunması'nda elde ettiği konum gelecek vaat etse de oyun sonunda yapılan hamle tekrarları sonucunda taraflar masadan yarım puan ile ayrıldı.

Alex 5...Age7'li Ruy Lopez'de siyahlarla 1980'lerin en güçlü büyükustalarından birine karşı durumu eşitlemeyi başardı. İki tarafta oyun boyunca ciddi avantaj elde edebilecekleri bazı fırsatları kaçırdılar ve oyunun sonunda, uzunca savunmada kalan GM Ipatov oyunu beraberlikle noktaladı.

Mustafa Hedgehog yapısına iyi hazırlanarak rakibine çok iyi baskı yaptı ve maçı rahatlıkla kazandı.

Barış, efsane oyunculardan biri olan 1958 yılında büyükusta olmuş, eski FIDE başkanı, 1935 doğumlu İzlanda'nın ilk büyük ustası Olafsson ile karşılaştı. Bogolubov Savunması'nın oynandığı maçta siyah çok zorlanmadan durumu eşitlemeyi başardı ancak daha sonra Barış piyon uyuyarak neredeyse kayıp konuma düştü. Oyunun devamında GM Olafsson'un güçlü devam yolunu kaçırmasıyla Barış'a kazanç fırsatları doğdu. Hamle tekrarını da sürdürmeyi seçmeyen Barış, zaman sıkışmasına giren rakibinin yaptığı hataların ardından bir puanın sahibi oldu.

Böylece maçı 3-1 kazanmış olduk. Takımımız dördüncü turda şampiyonanın iddialı takımlarından Azerbaycan ile karşılaşacak.

Deneyimli oyunculardan GM Danielian karşısında çok iyi bir oyun sergileyen GM Atalık kaleye iki alet feda ederek rakibine ciddi tehditler yarattı ve vezirlerin değişilmesinin ardından maçı kazandı.

Betül İngiliz savunmasında pasif bir varyant seçerek rakibinin iyi tekniği neticesinde maçtan puansız ayrıldı.

Kübra Vezir Hint'i ana temalara dikkat etmeden oynayınca rakibine kazanç fırsatları verdi ancak daha sonra yaratıcı oyunu ile maç eşit konumda beraberlik ile sona erdi.

Kursova karşısında başarılı bir oyuna imza atan Zehra zaman sıkışmasında riske girmeyerek oyunu beraberlikle noktaladı.

Kadın sporcularımız dördüncü turda Hollanda ile karşılaşacak.

 Turnuva Sayfası

 

img 1070
 WGM Betül Cemre Yıldız
img 1075
 WIM Zehra Topel
img 1078
 WGM Kübra Öztürk
img 1086
 IM Ekaterina Atalık
img 1088
 
img 1092
 
img 1097
 GM Mustafa Yılmaz
img 1098
 GM Barış Esen
img 1101
 Antrenörümüz GM Evgeny Miroshnichenko ve GM Dragan Solak
img 1108
 GM Alexander Ipatov
img 1109
 
img 1112
 
img 1114
 Dünya Şampiyonu GM Magnus Carlsen bu turda GM Aronian ile olan mücadelesinden puansız ayrıldı.