Mobile menu

Tal Kazandı: Deep Junior 4 - Deep Fritz 2

  

Başkanlık Kupası Sona Erdi

6-12 Haziran 2007 tarihleri arasında Deep Junior ve Deep Fritz kozlarını Başkanlık Kupası'nda paylaşıyorlar. Oyun tarzı eski dünya şampiyonlarından Mikhail Tal'e benzetilen Deep Junior maçı 4-2 kazandı.

Haberin devamında iki program ile ilgili bilgiler ve önceki haberler yer almaktadır.

Önceki Haberler

. İki güçlü programın da geçmişi parlak görünüyor. Daha önce, Kasparov'la karşılaşıp 2:2 berabere kalan Deep Junior aynı zamanda Torino 2006'da Dünya Bilgisayar Satranç Şampiyonu oldu. Bu turnuvada son günlerde profesyonel satranççıların analiz programı olarak daha çok tercih ettiği Rybka'yı da geçmeyi başardı. Rakibi Deep Fritz ise, geçtiğimiz kasım ayında Dünya Şampiyonu Vladimir Kramnik'i 4-2 mağlup etti.

Karşılaşmanın sponsorluğunu FIDE ve Kalmukya Devlet Başkanı Kirsan Ilyumzhinov yapacak. Karşılaşmadaki toplam ödülün 100.000 Amerikan Doları olacak. ChessBase'in haberine göre "Tal" gibi oynayan, agresif, varyant hesabına ağırlık veren Deep Junior ile daha konumsal tarzıyla Capablanca'ya benzetilen Deep Fritz'in yapacağı maç iki farklı stildeki satranç programını buluşturacak. İki satranç programı da ChessBase tarafından üretiliyor.

İlk oyun beraberlikle sonuçlandı. Siyahlarla oynayan Fritz 10, feda ettiği iki piyonu feda ettikten sonra oyun berabere oldu. İkinci oyun da beraberlikle sonuçlandı. Üçüncü oyunda ise Deep Junior kazanarak bir adım öne geçti.Dünya Şampiyonası Adaylar Maçları devam ederken  Fritz 10 ve Deep Junior 10 arasındaki "Başkanlık Kupası" da devam ediyor.

ChessBase'in ürettiği iki program karşılaşırlarken, Rybka'nın üreticisi Vasik Rajlich de FIDE'ye açık bir mektup göndererek yeni bir teklifte bulundu. Mektubun orjinal metnini okumak için tıklayınız.

Kaynak: ChessBase