Mobile menu

KÜBRA ÖZTÜRK YİNE AVRUPA ŞAMPİYONU

WFM Kübra ÖZTÜRK

AVRUPA ŞAMPİYONU

Hırvatistan'ın Sibenik kentinde  42 ülkeden 758 sporcunun katıldığı Avrupa Yaş Grupları Şampiyonası'nda WFM Kübra ÖZTÜRK 9 tur sonunda 7,5 puan toplayarak üst üste 2. kez Avrupa  Şampiyonu oldu.

Kübra Öztürk yaptığı açıklamada "Anlatılamayacak bir duygu. Bu başarıyı Türkiye'ye getirdiğim için çok mutluyum. Bundan sonraki hedefim Dünya Şampiyonluğu" diye konuştu. (Anadolu Ajansı).

18 Yaş Genel Kategorisi'nde 9 tur sonunda 6,5 puan toplayan IM Emre CAN da Avrupa dördüncüsü oldu.

Şampiyonanın Resmi Sitesi    Fotoğraf Galerisi   9. Tur Sonuçları  

Video    Video 2    Sporcu Sıralama

Önceki Haberler

Sibenik'te Sürpriz Doğum Günü Partisi

20 Eylül perşembe gecesi Sibenik'teki Satranç Federayonu çalışma ofisinde, sporcularımızdan Mert YILMAZYERLİ ve Yönetim Kurulu Üyesi ve Milli Takımlar Menajeri Özgür SOLAKOĞLU'ya sürpriz doğum günü partisi düzenlendi. Doğum günü partisi davetlileri arasında İngiltere Satranç Federasyonu ve  Turnuva İtiraz Kurulu Başkanı Gerry Walsh ve Avrupa Yaş Grupları Şampiyonası sponsorlarından Texas Üniversitesi Satranç Komitesi Başkanı James A. Stallings de vardı. Sporcuların, velilerin ve antrenörlerin çok keyifli olduğu parti saat 22.30'da sona erdi. 

 

Doğum günü partisi fotoğraflarına galerimizden ulaşabilirsiniz.

 Türkiye Satranç Federasyonu Hırvatistan'da Ofis Açtı

 


Türkiye Satranç Federasyonu bir ilke daha imza atarak kafilemizin kaldığı otelde ofis açtı. Antrenörlerimizin ve sporcularımızın mükemmel bir ortamda turlara hazırlanması,  velilerimizin ihtiyaçlarının karşılanması ve Avrupa Şampiyonasıyla ilgili haberlerin sizlere daha hızlı ulaştırılması amacıyla açılan ofis tüm sporcuların ilgi odağı oldu. Turnuvanın tek  Federasyon çalışma ofisinin devamlı ziyaretçileri arasında İngiltere Satranç Federasyonu ve  Turnuva İtiraz Kurulu Başkanı Gerry Walsh da bulunuyor. Türkiye Satranç Federasyonu – Sibenik çalışma ofisiyle ilgili fotoğraflara galerimizden ulaşabilirsiniz.

 

 

Milli Takımlar Menejeri Özgür Solakoğlu başkanlığında hareket eden kafilemiz,  Bayan Milli Takım Antrenörü GM Adrian Michalchishin ve Altyapı Geliştirme Grubu (AYGEG) antrenörleri ile maçlara hazırlanıyor. Şampiyona programını tekrar gözden geçirip çalışma düzenini ve disiplinini belirleyen antrenörlerimiz ülkemize madalyalarla dönmeyi hedefliyor.

Bu zorlu maratonda sporcu ve antrenörlerimize başarılar diliyoruz.