Mobile menu

Dubai Açık'ta 2 Tur Sona Erdi

dubai ack26 Mayıs – 5 Haziran 2023 tarihlerinde düzenlenen Dubai Açık Satranç Turnuvası’nda 2 tur sona erdi. 2 turun ardından A kategorisinde yarışan GM Vahap Şanal 2 puanla yoluna devam ederken genç yıldızımız IM Yağız Kaan Erdoğmuş ise 1 puanla yoluna devam ediyor. B kategorisinde yarışan sporcularımıza baktığımızda ise CM Necmettin Korkmaz 1,5 puan ve Sarp Şahin 1 puanla yoluna devam ediyor.

İlk turda IM Basheer Al Qudaimi karşısında beyaz taşlarla mücadele eden GM Vahap Şanal, eşit geçen açılış safhasının ardından rakibinin piyon yapısını bozarak inisiyatif almaya çalıştı. Oyunortasında rakibinin hatasını çok güzel bir piyon fedasıyla değerlendiren büyükustamız, geçer piyon elde ederek maçı kazanmayı başardı. İkinci tura geldiğimizde ise büyükustamız, IM Giorgi Sibashvili karşısında siyah taşlarla mücadele etti. Taşların hızlıca değişilip erken bir oyunsonuna gidilen maçta GM Şanal, vezir kanadındaki piyon çoğunluğunu kullanarak geçer piyon yaratmaya çalıştı. Güzel bir taktik fikirle piyon öne geçen büyükustamız, sonrasında sergilediği oyunsonu tekniğiyle maçı kazanmasını bildi. Böylece ilk iki turdan tam puanla çıkan GM Şanal, 3.turda ise 10 numaralı seribaşı GM Abhijeet Gupta ile karşılaşacak.

Genç yıldızımız IM Yağın Kaan Erdoğmuş ise ilk turda 4 numarlı seribaşı olan GM A.R. Saleh Salem(2677) ile karşılaştı. Beyaz taşlarla sağlam bir açılış tercihi yapan IM Erdoğmuş, açılışta yaptığı taş değişimleriyle rakibine oyun şansı tanımadı ve masadan yarım puanla ayrıldı. İkinci turda ise genç yıldızımız bu sefer 8 numaralı seribaşı olan GM Bonelli Eduardo Iturrizaga(2637) karşısında siyah taşlarla mücadele etti. Açılışta şahı merkezde kalıp merkez hakimiyetini de rakibine kaptıran IM Erdoğmuş, çok başarılı bir savunma oyunu sergiledi ve doğru taş değişimleriyle konumu eşitlemeyi başardı. Eşit girilen oyunsonunda ise hata yapmayan sporcumuz, bu turdan da yarım puanla ayrılmayı başardı. Böylece ilk iki turdan 1 puanla ayrılan genç yıldızımız, 3.turda ise 2 numaralı seribaşı olan GM Hans Moke Niemann(2708) ile karşı karşıya gelecek.

Üçüncü turu TSİ 16.00’da başlayacak turnuvada yarışan sporcularımıza başarılar diliyoruz.

Chess Results: https://chess-results.com/tnr759378.aspx?lan=1&art=25&fedb=TUR&turdet=YES&flag=30

Chess24: https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/23rd-dubai-open-2023-a/1/1/1