Mobile menu

Dubai Açık'ta 5 Turun Ardından

dubai ack26 Mayıs – 5 Haziran 2023 tarihlerinde düzenlenen Dubai Açık Satranç Turnuvası’nda 5 tur sona erdi. 2 turun ardından A kategorisinde yarışan GM Vahap Şanal 3 puanla yoluna devam ederken genç yıldızımız IM Yağız Kaan Erdoğmuş ise 2 puanla yoluna devam ediyor. B kategorisinde yarışan sporcularımıza baktığımızda ise CM Necmettin Korkmaz 3,5 puan ve Sarp Şahin 2 puanla yoluna devam ediyor.

İlk iki turdan tam puanla ayrılan GM Vahap Şanal, 3.turda 10 numaralı seribaşı sporcu GM Abhijeet Gupta(2630) ile karşılaştı. Beyaz taşlarla mücadele eden büyükustamız rakibinin Sicilya Savunması tercihine karşı sağlam bir devam yolu tercih etti. Açılıştan çıkılırken yapılan hızlı taş değişimleri sonucunda maç kale ve ata karşı kale ve fil oyunsonuna gitti. Piyon yapısından dolayı iyi ata karşı kötü fil oyunsonu yakalayan büyükustamız bu avantajı çok teknik bir şekilde değerlendirdi ve rakibi çok şık bir zugzwang konumuna getirerek maçı kazanmayı başardı. Sonraki iki turdan istediği sonuçları alamayan GM Şanal 3 puanla yoluna devam ediyor ve 5.turda GM Babu M R Lalit ile mücadele edecek.

Genç yıldızımız IM Yağız Kaan Erdoğmuş ise 3.turda 2 numaralı seribaşı sporcu GM Hans Moke Niemann(2708) ile karşılaştı. Beyaz taşlarla sağlam bir açılış tercihi yapan sporcumuz oyunortasında da sağlam oyununu devam ettirerek eşite yakın bir oyunsonuna girdi. Oyunsonunda ise kuvvetli rakibinin küçük avantajları değerlendirmesi sonucunda turdan puansız bir şekilde ayrıldı. 4.turda ise Barad Yeganegi karşısında siyah taşlarla oynayan IM Erdoğmuş, rakibinin sağlam oyunu karşısında kazanç fikirleri arasa da yapılan taş değişimleri sonucunda masadan yarım puanla ayrıldı. 5.tura geldiğimizde ise genç yıldızımız FM Albert Winkelman ile karşılaştı. Eşit geçilen açılış safhasının ardından kapalı bir oyunortası konumunda taş değişmleri sonucunda maç eşit bir oyunsonuna gitti ve IM Erdoğmuş bu turdan da yarım puanla ayrıldı. Böylece 2 puana ulaşan sporcumuz, 5.turda ise FM Shubh Jayesh Laddha ile karşı karşıya gelecek.

Altıncı turu TSİ 16.00’da başlayacak turnuvada yarışan sporcularımıza başarılar diliyoruz.

Chess Results: https://chess-results.com/tnr759378.aspx?lan=1&art=25&fedb=TUR&turdet=YES&flag=30

Chess24: https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/23rd-dubai-open-2023-a/1/1/1