Mobile menu

Türkiye Satranç Birinci ve İkinci Ligi 8 – 15 Temmuz’da Denizli’de

liglerbirinciikinciHer yıl birbirinden önemli takımların şampiyonluk için mücadele ettiği, dünyadan ve ülkemizden usta satranç sporcularının hamle yaptığı Türkiye Satranç Birinci ve İkinci Ligi 8 – 15 Temmuz tarihleri arasında Denizli’de düzenlenecek. Tarihi ve doğal güzellikleriyle liglerimize ev sahipliği yapacak Denizli’de yüzlerce sporcumuz satranç sporu için buluşacak. İlgiyle takip edilen turnuvalarımızda Birinci Lig’de 20 takımımız, İkinci Lig’de 35 takımımız hamle yapacak. Temmuz ayı hem Ankara’da hem de Denizli’de satrançla dolu dolu geçecek.

9 tur sürecek şampiyonluk yarışının ardından Birinci Lig’de ilk üçe giren takımlar Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi’ne yükselecek. İkinci Lig’de ise ilk dörde giren takımlar Birinci Lig’e yükselme hakkını elde edecek.

Liglerimizde yarışma hakkı bulunan ve deprem bölgesinde yer alması sebebiyle 2022 – 2023 sezonuna katılamayacağını bildiren kulüplerimiz, Yönetim Kurulumuzun kararıyla 2023 - 2024 sezonu sportif faaliyetlerine yarışma hakkının bulunduğu liglerde devam edecektir.

2023 Türkiye Satranç Birinci ve İkinci Lig için detaylı bilgilere turnuva sayfalarından ulaşabilirsiniz. 

http://birincilig.tsf.org.tr/

http://ikincilig.tsf.org.tr/

birinci lig

ikinci lig