Mobile menu

Dünya Emektarlar Satranç Şampiyonası

logo-wsccDünya Emektarlar Satranç Şampiyonası 12 Kasım 2012 tarihinde Yunanistan'ın Kammena Vourla beldesinde başladı. Turnuvaya 42 ülkeden 128 yarışmacı katılıyor. Açık kategoride 106, kadınlar kategorisinde 22 yarışmacı mücadele ediyor. 11 turluk maraton 24 Kasım Cumartesi günü sora erecek. İddialı isimler arasında Anatoly Vaisser liste başı olarak yer alıyor.

Sicilya Savunmasının daha çok kendi adıyla anılan devamyolunu pek çok oyuncuya sevdiren Sveshnikov ilk sıralamanın ikinci sırasında dikkat çekiyor. Balasov, Suba, Cebelo, Timoshenko turnuvanın diğer iddialı isimleri. İddialı isimler arasından sıyrılarak Avrupa şampiyonu olan Okhotnik de sessizce bu isimlerin izini sürüyor.

Vaisser
Yakın planda solda Anatoly Vaisser karşısında Peter Hohler, hemen yanlarında ikinci masada
Amerikalı Jude Acers ile Evgeny Sveshnikov (sağdaki) mücadele ediyorlar.

Kadınlarda ise Gürcistanlı ünlü oynu Nona Gaprindashvili en iddialı oyuncu olarak gözüküyor. Ancak sıralamada onu takip eden Rus oyuncular, Galina Strutinskaya, Ludmila Saunina, Elena Fatalibekova'nın onu rahat bırakmaya niyetleri yok.

Türkiye şampiyonaya iki oyuncu ile katıldı. Türkiye emektarlar şampiyonu Mustafa Yüksel ve üçüncüsü İsmali Doğantuğ. İlk turda favori isimler iddiasını sürdürdü. Türk oyunculardan Yüksel beşinci saradaki Mahrshad Sharif ile oynadı ve kaybetti. Doğantuğ ise ilk turu galibiyetle geçti.

dogantug2
A. İsmail Doğantuğ ilk turunda Nielsen Peter'i mağlup etti