Mobile menu

Tur 7 – Ukrayna Lider

r7Dünya Takımlar Şampiyonası'nın yedinci turu tamamlandı. Ukrayna-Mısır mücadelesinde Ukrayna'nın puanları Korobov, Moiseenko ve Kryvoruchko'dan gelirken, Mısır takımına 1,5 puanı Abdel ve Amin getirdi. Turun en uzun mücadelelerinden biri olan bu karşılaşmada Mısır takımı fazlasıyla direnç gösterse de bu çabaları kazanmalarına yetmedi. Mısır'ı 2,5-1,5 yenen Ukrayna liderliğini sürdürmeye devam ediyor.

Hollanda'yı 3,5-0,5 mağlup eden Rusya takımı ise yarım puanı Grischuk-Tiviakov partisinde kaybetti. Rusya takımı maçı neredeyse 4-0 kazanacakken, Grischuk'un avantajları iyi kullanamaması yüzünden yarım puan kaybeden Rusya bu kazanç ile ikinci sıradaki yerini koruyor.

IMG 0526
 Vladimir Kramnik
IMG 0540
 Varuzhan Akobian
IMG 0551
 Levon Aronian
IMG 0556
 Tigran Petrosian


Ermenistan-Türkiye mücadelesinde birinci masada gerçekleşen Aronian-Ipatov karşılaşmasında Ipatov atı ve filini, kale ve piyona karşı değişince, Aronian oyun ortasında iki taşın kale ve piyondan üstün olduğunu göstererek, oyunu şık bir mat kombinezonu ile sonlandırdı. Solak-Akopian, Can-Petrosian partileri beraberlikle noktalanırken, Aronian ve Sargissian'dan gelen puanlarla Ermenistan Türkiye'yi 3-1 yenerek sekizinci tur öncesi beşinci sıraya yerleşti.

IMG 0561
 Emre Can
IMG 0574
 Alexander Moiseenko
IMG 0603
 Sergey Karjakin


Turun sonlarına doğru biten Amerika-Almanya karşılaşması ise Nakamura ve Akobian'ın kazançları, Kamsy ve Robson'dan gelen beraberliklerle 3-1 Amerikalıların lehine noktalandı. Günün partilerinden biri Baramidze ile Akobian arasında oynandı. Akobian, iki taş karşılığında yaptığı harika vezir fedasının ardından oluşan karışık konumda rakibini yenmeyi başardı. Nakamura ise Meier karşısında hafif üstün oyun sonunu zorladı ve masadan bir puan ile ayrıldı. Şampiyonadaki dördüncü kazancına ulaşan Amerika takımı bu turun ardından dördüncü sıraya yerleşti.

IMG 0604
 Dragan Solak
IMG 0613
 Nakamura - Meier


Çin- Azerbaycan maçında ise Li'nin Mamedov'a, Yu 'nun Durarbayli'ye karşı elde ettiği kazançlara, Ding ve Bu'nun beraberlikleri eklenince Çin takımı masadan 3-1'lik bir skor ile ayrıldı. Dördüncü masada oynanan Durarbayli – Yu partisi, Yu için rahat bir galibiyetle sonuçlandı. Keza birinci masada Li Chao da rakibi Mamedov'un yeterli kompansasyon olmadan yaptığı taş fedasını kolayca değerlendirdi. Bu galibiyet ile Çin takımı yedinci tur sonunda üçüncü sıraya yükseldi.

IMG 0615
 Li - Mamedov
IMG 0672
 Amin Bassem