Mobile menu

Turgutlu'da Örnek Hamle

dd2
Manisa'nın Turgutlu ilçesinde satranç camiasına örnek olacak bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştiriliyor. Seramiksan firması, proje kapsamında satrançta ulusal ve yerel çapta başarı kazanmış olan sporculara, nakdi destekte bulunarak, bireysel sponsorluğun önünü açıyor.

Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü'nün yönlendirmesi ile 2012/13 sezonunda başlayan projede 5 oyuncunun bireysel sponsorluğunu üstlenen firma, 2013/14 sezonunda 14 sporcuyla projeye devam ediyor. Proje kapsamında yaşları 7– 15 yaş arası değişen 14 sporcu sponsorluğu ve Deha Satranç Eğitim Derneği'ne sporcu formaları konusunda da destekte bulunuyor. Sponsorluk desteği verilen sporcular; Arda Dizdar, Alparslan Dinç, Betül Çınar, Bora Çilek, Büşra Özbek, Defne Kebapçı, Enes Çelik, Enes Işılak, Kadir Akın, Miraç Kerem Maden, Rojin Beyer, Samet Akbay, Şenay Akın ve Şiar Algünerhan.

milli-satranc-600x3001


Konu hakkında bilgi veren Antrenör Cihan Yıldırım "Satrancın toplumun tüm katmanlarına yaymak ve Türkiye'nin ihtiyacı olan yetenekleri toplumun her katmanında aramak biz antrenörlerin önemli bir görevi. Bu amaçla 2009 yılından bu yana Manisa Turgutlu'da Deha Satranç Eğitim Derneği olarak faaliyetteyiz. Çalıştırdığımız sporcuların turnuva masraflarının ailelerinin karşılayabileceğinden fazla olması sporcuların motivasyonunu olumsuz etkilemekteydi. Ayrıca satranç sporuna yaş grupları ilerledikçe ilginin azalması veya sporcuların satrançtan kopması uluslararası çapta sporcu yetiştirmemizin önündeki en büyük engellerden. Bu sorunları aşmak amacıyla Turgutlu Kaymakamı Sayın Nazmi Günlü'den konuyla ilgili yardım istediğimizde kendisi Turgutlu'ya sosyal sorumluluk çalışmaları ile büyük destekte bulunan Seramiksan'ın yardımcı olabileceğini söyledi. Firma yetkilileri ile görüşmelerimizin olumlu sonuçlanmasının ardından 2012 yılında sporculara nakdi sponsorluk anlaşmasının ilkini imzaladık. Sporcularımızın örnek tavırları ve başarıları ile geçen bir yılın ardından Turgutlu'lu sporcularımızın dört tanesinin Milli Takım havuzuna seçilmesi sponsor firmamızı çok mutlu etti. Doğru bir projenin içerisinde olduklarının düşünen değerli firma yetkilileriyle 2013 yılı için sponsorluğun devamı için yaptığımız görüşmelerin ardından sporcu sayısını 14 'e çıkartan yeni sözleşmeler imzalandı. Sponsorumuzun bu desteği sayesinde daha fazla sporcunun daha büyük başarılara imza atacağına inanıyoruz. Bu destekle sporcularımızın sürekli olarak satranca odaklı olmasına büyük katkısı olacağı tartışılmaz" dedi.

satranc 221112-211


Satranç İl Temsilcisi Aslan Goler, ''Satranç sporuna verdiği önem ve desteklerden dolayı, Turgutlu Kaymakamımıza, Deha Satranç Eğitim Derneğine ve Sponsor firmanın değerli yetkililerine teşekkür ediyorum. Sporcuların Seramiksan Spor Kulübü çatısı altında toplanmalarına vesile olacak bu girişimin örnek olmasını diliyorum'' dedi.

Projenin gelişmesinde büyük katkısı bulunan Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü konuya ilişkin şu noktalara değindi.'' Satranç bireyin zihinsel gelişimine büyük katkısı olduğu bilinmektedir. Satranç sporunun gelişimini amaçlayan bu projenin içinde olmaktan da ayrıca mutluluk duyuyorum. Bu sosyal sorumluluk projesi ile satrancın ilçemizde gelişimine yönelik destekte bulunan, Seramiksan'a ve sporcuların yerel ve ulusal çapta başarılar elde etmesinde büyük emeği olan Deha Satranç Eğitim Derneği'ne teşekkür ediyorum" dedi.

deha son2
kucuk-satrancciya-buyuk-sponsor-IHA-20120814AW000829-2-t1