Mobile menu

"Satranç Engel Tanımaz Projesi"

satranc engel tanmaz tasarimGençlik ve Spor Bakanlığımızın katkılarıyla Federasyonumuz tarafından hayata geçirilen ‘‘Satranç Engel Tanımaz Projesi’’ ile satranç sporunun ülke genelinde yaygınlaştırılması ve daha büyük kitlelere ulaştırılması amaçlandı.

Proje kapsamında hazırlanan 16 bölümlük eğitim videolarımız TRT Spor Yıldız Ekranları’nda izleyicisiyle buluşuyor. Videolarda sporcularımız için fizyoterapistler eşliğinde hazırlanan egzersizlere, FM Yasin Emrah Yağız'ın sunumuyla satranç eğitimine ve sporcu röportajlarına yer veriliyor. “Satranç Engel Tanımaz” Projesi kapsamında hazırlanan videolara aşağıdaki linklerden bölüm bölüm ulaşabilirsiniz. 

 

 

1.Bölüm izlemek için tıklayınız. 

2. Bölümü izlemek için tıklayınız.

3. Bölümü izlemek için tıklayınız.

4. Bölümü izlemek için tıklayınız.

5. Bölümü izlemek için tıklayınız.

6. Bölümü izlemek için tıklayınız. 

7. Bölümü izlemek için tıklayınız. 

8. Bölümü izlemek için tıklayınız. 

9. Bölümü izlemek için tıklayınız.

10. Bölümü izlemek için tıklayınız.

11. Bölümü izlemek için tıklayınız.

12. Bölümü izlemek için tıklayınız.

13. Bölümü izlemek için tıklayınız.

14. Bölümü izlemek için tıklayınız. 

15. Bölümü izlemek için tıklayınız.

16. Bölümü izlemek için tıklayınız.

“Türk İşaret Dili Satranç Terimleri Sözlüğü” satranç terimlerini işitme engelli bireyler için ilk kez tanımlayan, Türk İşaret Dili ve Türkçe olmak üzere iki dilde hazırlanan, Türk İşaret Dilinin dilbilgisi özelliklerini gözeten, bilişim teknolojileri ile uyumlu olarak karekodlarla ulaşılabilen bir çalışma. “Türk İşaret Dili Satranç Terimleri Sözlüğü” aynı zamanda; dünyada herhangi bir ülke kendi işaret dillerinde satranç sporu terminoloji geliştirmek isterse ulaşabileceği ve yararlanabileceği bir kaynak. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın GSB Yayınları platformunda da yayımlanan bu sözlüğe sitemizden de ulaşabilirsiniz.

GSB Yayınları Türk İşaret Dili Satranç Terimleri Sözlüğü

resim1

Türk İşaret Dili Satranç Terimleri Sözlüğü