Mobile menu

4. FMV Mektepleri Vakfı Işık Okulları Satranç Turnuvası

satranc2009_21Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları Satranç Turnuvası'nın 4.'sü, 22-24 Mayıs 2009 tarihleri arasında gerçekleştirildi. FMV ıÜüAyazağa Kampüsü'nde düzenlenen yarışmalar sonucunda derece giren sporculara madalya ve plaketlerin yanısıra, yaklaşık 15.000TL değerinde ayni ödüller verildi. Yarışmalarda; küçükler, yıldızlar, gençler ve üniversiteler kategorilerinde toplam 1120 sporcu mücadele etti.

Bu yıl ilk defa turnuvaya yurt dışından da sporcular katıldılar. Bulgaristan'dan üç üniversite, üniversiteler katagorisinde yarıştı.

satran13


Turnuva görkemli bir ödül töreni ve arkasından düzenlenen kokteyl ile tamamlandı. Ödül törenine sporcu ve davetlilerin yanısıra, FMV Yönetim Kurulu Başkanı Sayın ıÜüDr. Müh. Murat Binark, Genel Müdür ıÜüDr. Turgut Binzet ve Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu'nu temsilen Kuvay Sanlı ve Ahmet Arda Kılıç beraberinde TSF İstanbul İl Temsilcisi Simten Kanber katıldılar. Törende, halkoyunları gösterilerinin ardından, Murat Binark, Turgut Binzet ve Kuvay Sanlı birer konuşma yaptılar. FMV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Müh. Murat Binark konuşmalarında, satranç sporuna verdikleri öneme değindiler.

satranc2009_6


FMV Işık Okulları'nda satranç eğitimleri 2003 yılından bu yana, Cem Pekün'ün koordinatörlüğünde yürütülmektedir. Fatmanur Öney, Bülent Güner, İsmet Arvit gibi camiamızın değerli isimleri de eğitmen olarak görev almaktadırlar.

Takım ve bireysel olarak değerlendirilen turnuvanın sonuçlarına; İstanbul İl Temsilciliği ve Fevziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları'nın adreslerinden ulaşabilirsiniz.