Mobile menu

Hatay ve Samandağ’da Yüzler Gülüyor

1 Başkan ve Başkanvekilimizin Antakya Belediyesi Turnuvası sırasında gerçekleştirdikleri Hatay ziyareti ardından, Mikhail Gurevich de Hatay - Samandağ’da üç gün süren bir eğitim çalışması gerçekleştirdi.


Ankara’da ‘altın çocuklar’ ile yürütülen çalışmaların sonrasında Mikhail Gurevich, 22 Ağustos Cumartesi günü Hatay’a geçti. Hatay’da Asbaşkan Kuvay Sanlı ve Ulusal Takımlar Sorumlusu Özgür Solakoğlu’nun katılımıyla Samandağ İlçesi’ne gidildi ve 23, 24, 25 Ağustos 2009 tarihlerinde Samandağ’lı çocuklarımızla kamp yapıldı.

 

Samandağ kampı öncesi Kuvay Sanlı ve Özgür Solakoğlu, 22 Ağustos Cumartesi günü Hatay’lı satranççılar ile bir araya geldiler. Özellikle Dünya Kadınlar Şampiyonası ve diğer önemli organziasyonların ağırlığı göz önünde bulundurularak Hatay İli, Bölge Temsilciliği'ne yükseltilmiş ve İl Temsilcisi Sultan Daban'ın, Hatay Bölge Temsilcisi sıfatını da üslenmesi Yürütme Kurulu kararıyla öngörülmüştü. Bu gelişimin ardından, Hatay’da gerçekleştirilecek olan 'Dünya Kadınlar Şampiyonası' hazırlıkları, Hatay için kalıcı bir mekan ihtiyacının giderilmesi, Hatay satrancına sponsor kazanımı konuları beraberinde, İl’de yürütülecek eğitim ve seminer çalışmaları; Hatay İl ve Bölge Temsilcisi Sultan Daban’ın katılımıyla görüşüldü.  


1a

22 Ağustos Cumartesi günü Hatay satranç ailemiz, Hayyam Kitaplı Kahve’de buluştu. Edebiyat ve sanat toplantılarına ev sahipliği yapan mekanın işletmecisi M. A. Atahan’ın da bir satranç sporcusu olduğunu belirtelim. Hatay satrancına ilişkin konuların gündeme geldiği toplantıda bulunanlar fotoğrafta görüldüğü şekliyle soldan sağa şu şekildedir: Tolga Gürkan (satranç eğitmeni), Pınar Çivi (Samandağ Altın Piyon Kulübü yöneticisi), Lale Türüç (İl Tertip Kurulu üyesi), Bedrettin Günay (Rok Satranç Kulübü Başkanı), Edip Nurlu (İl Hakem Kurulu Başkanı), Cemil Yener, Zuhal Toprak (İl Tertip Kurulu üyesi), Sultan Daban (İl ve Bölge Temsilcisi), Kuvay Sanlı, Özgür Solakoğlu, Bülent Aşkar (İl Temsilcisi Yardımcısı), Doç. Dr. Ahmet Koç (İl Tertip Kurulu Başkanı).

 

3

Satrançta hızlı gelişim gösteren Hatay’ın Samandağ İlçesi’nde gerçekleştirilen çalışmalarda, Gurevich’in tercümanlığını Hatay satrancının tanınan ismi Cemil Yener yaptı.  Bu vesileyle, yeni evlenen Cemil Yener ve eşini tebrik ediyor, ömür boyu mutluluklar diliyoruz.

 

2

Gurevich’in Samandağ eğitimleri, İş Bankası Satranç Ligi’nin yeni takımı Rok Satranç Kulübü’nün merkezinde gerçekleştirildi. Çalışmalara iki altın çocuğumuz, Diyap Büyükaşık ve Denizcan Temizkan da katıldılar.

 

4

Rok Satranç Kulübü merkezinde, Samandağ satrancının konuşulduğu toplantıdan bir görünüm.