Mobile menu

Hatay İl Birinciliği Sona Erdi

Hatay Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Hatay satranç il temsilciliği tarafından organize edilen Hatay İl Birinciliği turnuvası sona erdi. MKÜ Eğitim Fakültesi Yemekhanesinde yapılan turnuvaya Hatay’ın değişik yerlerinden sporcular katıldı.

turnuvahakemleri


Başhakemliğini Hüseyin Tartıcının yaptığı turnuvanın hakemliğini Yadigar Perçin, Şahin Bütüner ve Filiz Yeniocak üstlendi. Türkiye Satranç Federasyonu Milli Takımlar Menajeri Özgür Solakoğlu ve yönetim kurulu üyesi Gülkız Tülay çalışma proğramları çerçevesinde Hatay'ı ziyarete gelerek son turları büyük bir ilgiyle izlediler. Özellikle ilk iki masanın çekişmeli maçlarını takip eden Solakoğlu milli takım havuzunda yer alan sporcuların da maçlarını izledi.


Her kategoride ilk  3 dereceyi alan sporculara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından madalya ve başarı belgeleri MKÜ lokalinde yapılan ödül töreniyle verildi.


7 tur İsviçre sistemiyle oynanan turlar sonucunda 6 puanla Diyap Büyükaşık birinci,  eş puanla Cemil Yener ikinci,  5.5 puanla Turhan Korkmaz üçüncü oldu. Yarışmaya katılan ve bitiren sporcular 2010 Türkiye Şampiyonası seçme yarışmasına katılma hakkı elde etmiş oldular. Diyap Büyükaşık ise 2009 “ İl Satranç Birincisi “ unvanını kazanmış oldu.
diyap

DSC08736

turhankorkmaz