Mobile menu

Minikler Turnuvası Hatay'da Tamamlandı

Türkiye Satranç Federasyonu Hatay İl Temsilciliği faaliyet programı çerçevesinde İskenderun'da ilk kez gerçekleştirilen minikler satranç turnuvası İskenderun Hasan Baba Restaurantta 200’e yakın miniğin katılımıyla gerçekleştirildi. Hasan Baba Restaurant sponsorluğunda gerçekleştirilen turnuva yoğun ilgi gördü. Turnuvaya İskenderun ilçesinde bulunan Pamuk Kreş, Tırtıl Kreş, 75.Yüzyıl Anaokulu, Nene Hatun Anaokulundan sporcular katıldı.

100_9651

Açılış hamlesini Hatay Milletvekili Orhan KARASAYAR ve İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf CİVELEK ile yaptı.

5–6–7 yaş grubunun şölene çevirdiği turnuvada başhakemliği Bülent AŞKAR üstlendi. Protokolün yoğun ilgisinin görüldüğü satranç şöleni minikler turnuvası açılışına Hatay Milletvekili Orhan KARASAYAR, Hatay Vali Vekili İsmail AKGÖL, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf CİVELEK, Mili Eğitim Şube Müdürü Yaşar DÜZEN, İskenderun Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Turgay ERDOĞAN, Türkiye Satranç Federasyonu Hatay Bölge ve İl Temsilcisi Sultan DABAN da katıldı.

100_9659

Turnuva öncesi konuşma yapan Hatay Milletvekili Orhan KARASAYAR, "Satranç sporunu her yaşta insanlarımıza sevdirmek için çaba sarf ediyoruz. İskenderun ilçemizde satranç sporu her geçen daha da gelişiyor ve turnuvalar yoğun katılımla gerçekleştiriliyor. Bizlerde her zaman satranç sporunu insanlarımıza teşvik ediyoruz" dedi. Hatay Vali Vekili İsmail AKGÖL ise "İskenderun'da böylesi önemli bir organizasyonun düzenlenmesi satranç sporu adına çok önemli. Bu bağlamda satranç organizasyonlarına her zaman destek veriyoruz ve yarışmaya katılan tüm öğrencilere başarılar diliyoruz." diye konuştu. 200 e yakın miniğin hamle yaptığı satranç şöleni balonlarıyla palyaçolarıyla miniklerin gülücükleriyle şenlendi.

100_9660

Katılan tüm miniklerin şampiyon ilan edildiği turnuvanın ödül töreni de Hasan Baba Restaurantta yapıldı. Turnuvaya katılan bütün sporcuları birinci ilan edildiği ödül törenine, Hatay Vali Vekili İsmail AKGÖL, İskenderun Kaymakamı Cemil AKSAK, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf CİVELEK, Mili Eğitim Müdürü Şube Yaşar DÜZEN, İskenderun Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Turgay ERDOĞAN, Türkiye Satranç Federasyonu Hatay Bölge ve İl Temsilcisi Sultan DABAN, minik şampiyonaların velileri ve vatandaşlar da katıldı.

1045
DSC03093