Mobile menu

Adaylar Turnuvası’nı Fabiano Caruana Kazandı

adaylarfinal1810-27 Mart tarihleri arasında Berlin’de düzenlenen 2018 FIDE Adaylar Turnuvası’nı ABD’li satranççı Fabiano Caruana kazandı ve böylece Kasım ayında oynanacak Dünya Şampiyonluğu Maçı’nda Magnus Carlsen’in rakibi oldu.

Uzun süre lider götürdüğü turnuvada 12. turda Karyakin’e kaybederek avantajını yitiren Caruana son iki tur kazanarak turnuvayı 9 puanla en yakın rakipleri Mamedyarov ve Karyakin’in 1 puan önünde bitirmeyi başardı. 25 yaşındaki genç satranççı daha önce Anand ve Karyakin’in yapamadığını yapıp Magnus Carlsen’den tacı alabilecek mi, göreceğiz. Ancak çok güzel ve çekişmeli geçecek bir maç olacağı kesin.

Mamedyarov, Karyakin, Ding Liren ve hatta son tur kaybına rağmen Grişçuk’un iyi performans gösterdiğini söyleyebileceğimiz turnuvada elbette en büyük hayal kırıkları Aronian ve So oldu. Öte yandan turnuvanın en renkli oyuncusu her oyunu kazanca oynamaya çalışmasıyla kesinlikle Vladimir Kramnik’ti. Birkaç küçük şey değişse belki de eski şampiyon Carlsen’in karşısına bile çıkabilirdi ama Kramnik yine de hem satrançseverlere keyifli oyunlar sundu hem de ne kadar kuvvetli bir satranç efsanesi olduğunu bir kez daha gösterdi.

9-28 Kasım tarihleri arasında Londra’da oynanacak Carlsen – Caruana Dünya Şampiyonluğu Maçı’nda görüşmek üzere!

Haber: Tarık Selbes

Resmi Site - Chess24