Mobile menu

Olimpiyat Şampiyonu'na Yenildik

ERMENİSTAN'A ŞANSSIZ YENİLGİ

TÜRKİYE: 1,5 - ERMENİSTAN: 2,5

Masa

23

  Türkiye (TUR)

Rtg

-

4

Ermenistan (ARM)

Rtg

1.5:2.5

6.1

GM

Gurevich Mikhail

2627

-

GM

Aronian Levon

2741

1/2

6.2

GM

Atalık Suat

2599

-

GM

Akopian Vladimir

2713

0-1

6.3

IM

Haznedaroğlu Kıvanç

2468

-

GM

Sargissian Gabriel

2673

1/2

6.4

IM

Erdoğdu Mert

2440

-

GM

Lputian Smbat G

2633

1/2

TÜRKİYE : 2,5 - ESTONYA : 1,5

Masa

19

Türkiye (TUR)

Rtg

-

26

Estonya (EST)

Rtg

2½:1½

13.1

IM

Atalık Ekaterina

2404

-

WIM

Tsiganova Monika

2216

1 - 0

13.2

WIM

Topel Zehra

2246

-

WIM

Fomina Tatyana

2248

½ - ½

13.3

WIM

Yıldız Betül Cemre

2220

-

 

Narva Regina R

2067

1 - 0

13.4

WFM

Öztürk Kübra

2174

-

WIM

Bashkite Viktoria

2188

0 - 1

Dün Erkekler kategorisinde Milli Takımımız, Olimpiyat Şampiyonu Ermenistan'a 2,5-1,5 yenildi. Erkek takımımız altıncı turda bir başka güçlü satranç ülkesi Sırbistan ile karşılaşıyor. Ermenistan karşısında sansasyonel bir sonuç almaya yaklaştı. Bayanlarda ise Türkiye, Estonya'yı 2,5-1,5 yendi. Bayan Milli Takımımızın altıncı turdaki rakibi İsrail. Bugün tur yok. Altıncı tur, yarın TSİ 16:00'da oynanıyor.

Erkeklerde Azerbaycan'ı yenen Rusya 10 puanla tek başına lider ve son yıllarda alınan başarısız sonuçları hafızalardan silmeye kararlı görünüyorlar. Rusya en rakipler Slovenya, İsrail ve Azerbaycan'ın 2 puan önünde 10 puanla liderliklerini sürdürüyorlar. Bayanlarda ise Rusya ve Polonya 2-2 berabere kalınca Polonya liderliğini sürdürdü. Rusya, Gürcistan ve Slovenya ise 8 puanla ikinciliği paylaşıyor.
Beşinci turla ilgili ayrıntıları haberin devamında görebilirsiniz.

Resmi Site 

PGN 1  2  3  4  5  6  7  8  9

Fotoğraflar :Resmi Site

Rusya Emin Adımlarla

 

Sol: Azerbaycan da Rusya'yı durdurmadı. Şehriyar ve Svidler önplanda görülüyor. Arkaplanda sağ tarafta ayakta fotoğraf çeken ise Fransa Satranç Federasyonu Başkanı Jean-Claude Moingt. Sağ: Ukranya yine kazanamadı. Soldan sağa Ivanchuki Karjakin, Volokitin ve Areschenko görülüyor.

Erkeklerde dün birinci masada Rusya gövde gösterisi yaptı ve Azerbaycan'ı 3,5-0,5 yendi. İlk iki masada takım 2700'leri Mamedyarov ve Radjabov sırasıyla Svidler ve Morozevich'e, dördüncü masada da Guseinov, Alekseev'e yenilince Azerbaycan'ın tek puanı Gashimov'dan geldi. Rusya bu sonuçla büyük avantaj elde etti. 10 puanla tek başına lider durumda.

İkinci masada Ukrayna bir beraberlik daha aldı. Sonradan takıma katılan Ivanchuk dün Etienne Bacrot'nun mat hücumuna engel olamadı ve kaybetti. Karjakin de Avrupa Şampiyonluğu'na Avrupa Yıldırım Şampiyonluğu'nu da ekleyen Vlad Tkachiev'i yendi ve diğer iki masa da beraberlikle sonuçlandı. Üçüncü masada Topalov'suz Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti ile 2-2 berabere kaldı. Chessdom'a verdiği röportajda Topalov'un Dünya Kupası'nı kazanmasını istediğini söylediği sekondantı Ivan Cheparinov, bir eski Yaş Grupları derbisinde David Navara'ya kaybetti ve Delchev'in de Babula'yı yenmesiyle maç 2-2 sona erdi. 2005 Avrupa İkincisi İsrail de 2005 Avrupa Şampiyonu Hollanda'yı Sutovsky'nin Tiviakov'a, Roiz'in Stellwagen'a aldığı galibiyetlerle 2,5-1,5 yendi ve Sokolov'un Avrukh'a kazanması da Avrupa Şampiyonu'nu yenilgiden kurtaramadı.

Türk Milli Takımı Ermenistan'k bekliyor. Soldan sağa Gurevich, Atalık, Haznedaroğlu ve Erdoğdu.

Turnuvanın flaş takımlarında Sovenya ise İsveç'i 2,5-1,5 yenerek ikinci sıraya yerleşti. Beliavsky'nin dinlendiği Sloven ekibinde takımın tek galibiyeti bir dönem Bayan Milli Takım Antrenörümüz Mikhalchishin'in de beraber çalıştığı genç Luka Lenic'ten geldi. Altıncı masada ise Türkiye, Ermenistan karşısında büyük bir sürpriz yapmaya çok yaklaştı. Gurevich, beyazlazlarla Aronian ile berabere yaptı. Daha sonra Erdoğdu'nun kalite fedasını izledik. Feda sayesinde görüldüğü kadarıyla yeterli kompanzasyon elde etti ve Lputian ile berabere kaldı. Atalık ise ilk bakışta üstün gibi gözüken; fakat çok karışık bir durumda maalesef Akopian'a kaybetti ve Haznedaroğlu'nun da Sargissian ile berabere kalmasıyla Ermenistan elimizden kaçtı. Türkiye, bugüne kadar almış olduğu iki yenilgisini Azerbaycan ve Ermenistan gibi dünyanın en güçlü takımları arasında gösterilen ekiplere karşı aldı. Bugün de rakibimiz Sırbistan. Beşinci tur sonunda Türkiye, 5 puanla 21.sırada. Tabii ki orta sıralarda dengeler her tur değiştiği için bu sıralama şimdilik fazla bir şey ifade etmiyor.

Rusya, ,ise İsrail'i yenerek iyice rahatlamaya çalışacak. Slovenya ise moralsiz Azerbaycan karşısında bir sürprize daha imza atmaya çalışacak. Ukrayna ise Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak. Macaristan-Ermenistan mücadelesi ise Ermenistan'ın ilk üç şanslarını zorlamak için kazanması gereken bir maç. Fransa-Bulgaristan mücadelesi de zirveyi etkileyecek bir maç olacaktır. Bu maçta 2 puanı alan taraf ilk üçte yer alan bir ekiple karşılacaktır; ancak Topalov'un başka bir turnuvaya geçmesi Bulgaristan'ın işini çok zorlaştırıyor.


Polonya Zirveye Tutundu

Dün zirveyi yakından ilgilendiren Polonya-Rusya mücadelesinde Rybka'nın programıcılarından IM Vasik Rajlich ile evli olan Iweta Rajlich(daha önce Radciewicz), Avrupa Şampiyonu Tatina Kosintseva'yı yendi. Korbut'un "karşı-galibiyeti" ile taraflar 1 puanla yetindiler. Slovenya'da, Macaristan'ı yenerek
bir ufak bir sürprize imza attı. Muzychuk, Krivec ve Srerbrnic berabere kalırken Rozic takımını galibiyete taşıdı. Dördüncü masada ise Gürcistan âdeta yaralı
bir kaplan gibi tehlikeli. İlk tur aldığı yenilgiden sonra üst üste maçlar kazanan Gürcistan, dün de ev sahibi Yunanistan'ı 3-1 yendi. Chiburdanidze, "sahaya indi" ve Yunanistan'ın bayan satrancında dünya çapındaki ismi Dembo'yu yendi. Khurtsidze, Botsari ile, Lomineishvili ise Fakridiou ile berabere kaldı. Dzagnidze ise Makropolou'yu yenince Gürcistan 3-1'lik galibiyete uzandı.

Bir başka yaralı takım Ukrayna'da şampiyonanın flaş ekiplerinden Litvanya'yı 3-1 yendi. Zhukova ve Ushenina, Daulyte ve Zaksaite'yi yenerek takımlarını galibiyete taşıdılar. Beşinci turun sonunda Polonya 9 puanla tek başına liderliğini sürdürürken, Gürcistan, Rusya ve Slovenya 8 puanla ikincililiği paylaşıyor.
Türkiye ise dün Ekaterina Atalık ve Betül Cemre Yıldız'ın galibiyetleriyle Estonya'yı 2,5-1,5 yendi ve beşinci turun sonunda 21.sırada bulunuyor. Türkiye'nin bugünkü rakibi ise İsrail.