Mobile menu

Satrancın Liderleri Gidiyor, Geleceği Geliyor

 

78.FIDE Kongresi Sona Erdi, 2007 Yaş Grupları Dünya Şampiyonası Başlıyor

FIDE Kongresi dün sabah yapılan üçüncü gün toplantılarının ardından tamamlandı. Üçüncü gün, Kıta Başkanları konuşmalar yaptılar. Toplantı sona erdikten sonra akşam saat 17.00'de gelecek yıl Satranç Olimpiyatları'na ev sahipliği yapacak olan Dresden'in organizatörleri Belediye Başkanı Winfried Lehmann, Almanya Satranç Federasyonu Horst Metzing ile FIDE ve ECU'yu temsilen Başkanvekili Georgios Makropoulos, Sayman Nigel Freeman, Onursal Asbaşkan Israel Gelfer, FIDE'nin Hukuk Müşaviri Morten Sand, Avrupa Satranç Birliği Yönetim Kurulu üyeleri Gerry Walsh ve Werner Stubenvoll katıldılar. Delegelerin büyük bölümü evlerine dönmeye başlarken, misafirlerin bir bölümü Yaş Grupları Dünya Şampiyonası'nı da izleyecekler.

Bugün, Türkiye Satranç Federasyonu, son hazırlıklarını yapıyor ve bugüne kadar yapılan en büyük Yaş Grupları Dünya Şampiyonası'na, 2005 Üniversiade'den sonra Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yapılan en büyük spor organizasyonunu başlatmaya hazırlanıyor.

Akşam 20:00'de milletvekilleri, federasyon başkanları, Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkan Başkan Vekili Prof.Dr.Baran Tuncer, aralarında ChessBase'in ortaklarından Frederic Friedel'in de bulunduğu ulusal ve ulusararası gazeteciler, en önemli yerel gazeteler, ve dünyanın 103 ülkesinden gelen 1450 sporcu açılış törenine katılacaklar. Türkiye Satranç Federasyonu, ana sponsoru Türkiye İş Bankası ile birlikte, bu büyük organizasyona hazır.

Sporcularımız da otele giriş yaptılar. Akşam saat 18:00'de Milli Takımlar Menajeri Özgür Solakoğlu , Bayan Milli Takım Antrenörü Adrian Mikhalchishin, AYGEG ve Kemer'de bulunan bütün antrenör ve sporcular bir toplantı yapacaklar.