Mobile menu

Mardin İl Temsilciliğinden İl Jandarma Komutanına Ziyaret

whatsapp image 2021-01-15 at 14.50.06Türkiye Satranç Federasyonu Mardin Satranç İl Temsilcisi Cengiz Yalçın, Mardin İl Jandarma Komutanı Halil Şen’i makamında ziyarette bulundu. İl Temsilcisi Yalçın ziyaret ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Mardin Satranç ailesinin çok değerli bir üyesi olan aynı zamanda satranç hakemimiz ve iyi bir satranç oyuncusu olan Tuğgeneral Halil Şen Paşa’yı makamında ziyaret ettim. Satranca olan ilgisi ile bilinen Halil Paşa, Mardin’de satranç çalışmalarımıza desteklerini hiç esirgemediği için ve Mardin’e satranç merkezi kazandırma konusundaki gayretleri için kendisine çok teşekkür ediyorum. Keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Mardin Satranç Ailesi olarak bize mutluluk vermektedir."

Yalçın, Mardin İl Jandarma Komutanına yaptığı bilgilendirmede şunlara yer verdi:
“Mardin’de 10.000 lisanslı sporcusuyla en fazla lisanslı branş sporcusuna sahibiz. Milli takıma kadar yükselen birçok sporcusuyla, Hiç yenilmeden Türkiye şampiyonu olan başarılı sporcularımız var. İlimizdeki satrancın pandemi döneminde diğer Spor branşlarıyla arasındaki farkını ortaya koyarak ve bunu online turnuvalarla devam ettirmiştir. Mardin Satranç İl Temsilciliği olarak bu süreçte 30’a yakın turnuva yaptığımızı ve bu turnuvalarla sporcularımızın takibini sürekli yaparak onları yalnız bırakmadık. Onları ihmal etmedik. Bu hem bizim için bir görev ve hem de bizi mutlu etmektedir.”

Mardin İl Jandarma Komutanı Halil şen ise ziyaretten dolayı memnun olduklarını belirterek, satranç oynamayı sevdiğini, satranç oynarken çok güzel bir zaman geçirdiğini, Mardin Satranç ailesinde olmaktan memnuniyet duyduğunu kaydetti. Ziyaret sonrasında Türkiye Satranç Federasyonu Mardin Satranç İl Temsilcisi Cengiz Yalçın Mardin İl Jandarma Komutanı Halil Şen’e Satranç Takımı hediye etti.