Mobile menu

Antalya GM Sarhan Guliyev'i Bekliyor!

25 Nisan 2009 tarihinde Türkiye Satranç Federasyonu As Başkanı Kuvay Sanlı başkanlığında düzenlenen toplantıda Antalya satrancının gelişimi üzerine projeler paylaşıldı. Muratpaşa Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı toplantıda, Antalya satrancının önde gelen isimleri, kulüp temsilcileri, sporcular, antrenörler, hakemler ve sporcu velileri bir araya geldi: TSF Teknik Kurul Başkanı Abidin Ünal, Falez Bölge ve Antalya İl Temsilcisi Mustafa Şahin, TSF Teknik Kurul Üyesi Hasan Kara, Çallı Spor Klübü yöneticisi İlyas Ümit, AYGEG’in yeni üyesi Serkan Köse, Net Satranç Kulübü’nü temsilen Cengiz Gülebay, Abdullah Durmaz, TSF Kumluca İlçe Temsilcisi Sadullah Eken, TSF Finike İlçe Temsilcisi Bülent Kontaş, Yavuz Kemaloğlu, TSF Sağlık Kurulu Üyesi Gürel Kulleş…


SATRANÇ SARAYI;
Antalya’da en önemli sorunlarımızın başında yer alan turnuva alanı sorununun, "Antalya Satranç Sarayı" projesinin hayata geçirilmesiyle çözülmesi kararlaştırıldı. Bu konuda oluşturulan ekibin en kısa sürede belediyeler ile iletişime geçilmesi karara bağlandı.

SATRANÇ FESTİVALİ;
Bu konuda daha önceden başlayan çalışmaların 10 Mayıs 2009 tarihine kadar netleştirilmesi ve her yıl Antalya'da en az bir büyük organizasyonun düzenli olarak yapılması kararlaştırıldı. Bu turnuvalar içinde ayrıca yıllardır yapılmayan "Altın Portakal Satranç Turnuvası" nın gündeme getirilmesi ve gerçekleştirilmesi için çalışmaların başlaması kararlaştırıldı.

sarhan_guliev1ANTALYA GM SARHAN GULİEV’İ BEKLİYOR;
Antalyalı sporcuların satranç eğitimlerinde gelecek için umut veren sporculara yönelik üst düzey eğitim çalışmalarında gelinen son nokta toplantıya katılanlara anlatıldı.

Üst düzey eğitim için AYGEG’den Serkan Köse’nin Antalya’nın Kumluca ve Finike ilçelerinde çalışmalarına başlamasının ardından 6 Mayıs 2009 tarihinde de GM Sahran Guliev Antalya’ya geleceği ve 3,5 yıllık bir çalışma programı içerisinde Antalyalı sporcuların eğitim çalışmalarına başlayacağı duyuruldu.

Bir büyük usta ve AYGEG tarafından gerçekleşecek iki yönlü bu çalışmanın Antalya’da başlaması büyük heyecan yarattı. Ayrıca, Burdur ve Isparta illerinden gelen talepler de değerlendirmeye alındı.

10-11 Mayıs tarihine kadar yapılan çalışmaların geldiği son noktanın bilgilendirilmesi amacıyla tekrar buluşma kararı alındı. Yeni toplantı tarihi çok yakında duyurulacaktır.