Mobile menu

Gaziosmanpaşa'da Satranç Şöleni

dsc07594
Gaziosmanpaşa Belediyesi ile Dobruca Spor Kulübü'nün 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında  bir Satranç Şöleni gerçekleştirildi.

Satranç sporunu görsel hale getirerek Gaziosmanpaşa halkı ile tanıştırmayı amaçlayan etkinliğe; büyük çoğunluğu bölgede yaşayan 40'a yakın tecrübeli sporcu oyuncu ve Dobruca Spor Kulübü Satranç takımının çocuk oyuncularından oluşan kalabalık bir sporcu topluluğu iştirak etti.

Şölene; AYGEG Antrenörleri eski Türkiye Şampiyonlarından Hakan Erdoğan, NATO şampiyonu Serkan Yeke ve Türkiye Satranç Federasyonu Asbaşkanı Kuvay Sanlı da katıldılar.Dobruca Spor Kulübü Başkanı Adnan Durmaz ve Kuvay Sanlı'nın konuşmalarından sonra kürsüye gelen Gaziosmanpaşa  Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, bu etkinlikten duyduğu memnuniyeti açıkça belirterek, bundan böyle Gaziosmanpaşa adının Satranç ile birlikte anılması için gerekenin yapılacağını satrançseverlere müjdeledi.

dsc07624

Açılış konuşmalarını müteakip Dr. Erhan Erol ve Kuvay Sanlı, 19 Mayıs'ı simgeleyen, ustalardan oluşan 19'ar kişilik A ve B takımları arasındaki Anı Maçı'nı başlatacak hamleleri yapmak üzere, alana kurulmuş olan  bahçe satrancının başına geçtiler. Karşılarında onları sert bir rakip bekliyordu: Serkan Yeke. Dördüncü hamlelerden sonra  Dr. Erhan Erol'un beraberlik teklifini kabul eden  Serkan YEKE, belki de kariyerinin en anlamlı beraberliklerinden birini yapmış oldu. Gösteri amaçlı bu kısa maç, aynı zamanda Anı Maçı'nın da ilk hamleleriydi. Siyah ve beyaz olmak üzere iki tur üzerinden yapılan Anı Maçı'nın ilk turunu  11- 8  A takımı, ikinci turu ise 10-9 B takımı kazandı.

dsc07677


dsc07805NATO Şampiyonu Serkan Yeke'nin 29 genç oyuncuya karşı verdiği simultane gösterisi, belki de birçok Gaziosmanpaşalı'nın ilk kez gördüğü bir görsel şölendi. Simultane gösteride Serkan Yeke, 25 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgi aldı. Serkan Yeke'ye karşı simültanede, Cem Gündoğan kazanırken,Mert Bala, Sinem Çağla Gündoğan ve Oğuzhan Göley berabere kalmayı başaran sporcular oldular.