Mobile menu

Osmaniye Kurtuluş Kupası Satranç Turnuvası Sona Erdi

osmaniyesolstOsmaniye' nin düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yılı kutlama etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen 7 Ocak Kurtuluş Kupası Satranç Turnuvası tamamlandı. Cebelibereket Kültür Merkezi' nde, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara' nın sembolik hamlesiyle başlayan ve iki gün devam eden turnuvada dereceye giren sporculara düzenlenen törenle ödülleri verildi.





Törende bir konuşma yapan Osmaniye Satranç İl Temsilcisi Bekir Pak; Osmaniye Belediyesine ve Başkan Kadir Kara’ ya son derece güzel ve sorunsuz bir turnuva düzenledikleri için teşekkür etti. Pak; “Satranç faaliyetleri Osmaniye’ de hızla ilerleyen bir spor dalı. Bu konuda belediye başkanımızdan çok destek alıyoruz. Faaliyetlerimiz devam ederken en büyük eksikliğimiz yer sorunudur. Bu konuyu da başkanımızın çözeceğine inanıyorum.” şeklinde konuştu.

osmaniyei1

Törende birincilerin kupalarını ve hediyelerini veren Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, turnuvaya desteklerinden dolayı Satranç Federasyonu Osmaniye İl Temsilciliği adına Bekir Pak’ a da plaket verdi. Kadir Kara ödül töreninde; “Osmaniye Satranç İl Temsilciliğine, Türkiye Satranç Federasyonu' nun Osmaniye’ deki hakemlerine, bu turnuvaya destek veren bütün hocalarıma canı gönülden teşekkür ediyorum. Osmaniye’ nin düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yıldönümü etkinlikleri kapsamında “Kurtuluş Kupası Satranç Turnuvası” düzenledik.  Sembolik anlamda düzenlenmiş olan bu turnuvanın; bizim için, milletimiz ve devletimiz için bir önemi olduğunu düşünüyorum. Her şeyden önce bu bir spordur. Ama akla dayalı olan bir spordur. Bizim hedefimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ ün belirtmiş olduğu muasır medeniyetler seviyesine yükselmenin de akılla, ilimle ve irfanla olacağının bir gerçeğidir, bir göstergesidir. Bizim ülkemiz insanının, gençlerimizin ve çocuklarımızın geleceğe hazırlayabilmemiz adına bu turnuvalar çok önemlidir. Artık günümüzde varlığımızı ve mevcudiyetimizi tüm dünya uluslarına kabul ettirmenin temelinde ilim, bilim ve akıl gelmektedir. Burada bu minik yavrularımızın heyecanını görmek bizi gelecek adına umutlandırmıştır. İnşallah çok kıymetli hocalarımızın verdiği desteği bizde yerel yöneticiler olarak en üst seviyede tutmaya çalışacağız. Satrançta gereken alt yapı hizmetlerinde destek olacağız. Osmaniye’ mizin ve gençlerimizin gelişmesine olan her türlü katkıyı sağlayacağız.” dedi.

osmaniyei2

Kurtuluş Kupası Satranç Turnuvası' nda Osmaniye Belediyesi tarafından, ilk altıya kupa ve cumhuriyet altını, madalya ve çeşitli ödüler verilirken; turnuvaya katılan tüm sporculara katılım belgesi ve 50 x 70 ebadında Türk Bayrağı hediye edildi. Ödül törenine Belediye Başkanı Kadir Kara’ nın yanı sıra Osmaniye belediye meclis üyeleri de katıldılar.

osmaniyei3

Kurtuluş Kupası Satranç Turnuvası sıralaması şu şekilde oluştu:

Küçükler Kategorisinde;
1. Anlı Daş,
2. Muharrem Özler,
3. Hasan Gökmen Topal

Yıldızlar Kategorisinde;
1.M. Furkan Karadağlı
2.Avşar Mert Elmas
3.Görkem Barışoğlu 

Büyükler Kategorisinde;
1. Harun Türkmenoğlu
2.Adem İdkü
3.Atilla Bozdoğan

osmaniyei4