Mobile menu

Mardin Çocuk Ligi Satranç Turnuvası Sona Erdi

mardinkksol2009 - 2010 Mardin Satranç Çocuk Ligi' nin son turları, merkez il ve ilçelerdeki okulların katılımı ile Fatih İlköğretim Okulu satranç salonunda yapıldı. Mardin Vali Yardımcısı Yavuz Selim Süzer, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cevat Ercan, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Yüksel Özdemir ve Mustafa Kuzu da miniklerin satranç oyunları izleyenler arasındaydı.

 






Daha önce tamamlanan Mardin ili Yaş Grupları Satranç Turnuvasında dereceye giren öğrencilerin de bulunduğu ödül töreninde bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Yavuz Selim Süzer; "Satrançın öğrencilerin zekâlarının gelişmesinde büyük rol oynadığını, Sayın Valimiz Hasan Duruer‘ in de şiir ezberleme, kitap okuma etkinliğinin yanında, öğrencilerin mutlaka satranç öğrenmelerini ve oynamalarını öğütlemiş ve bu tür etkinliklerin sürekli yapılması için hepimizi teşvik etmiştir" dedi.

MARDN-A


Açılış konuşmasını yapan Fatih İlköğretim Okulu Müdürü Tekin Oruç; "Satranç oyununun öğrencileri bir lider ve bir yönetici olarak yetiştirdiğini söyleyerek, buradaki öğrencilerin geleceğin lider ve yönetici adayları olacağını belirtti. Okullarındaki öğretmenlerin katkılarıyla tüm sınıflarda satranç dersi öğretildiğini ve Mardin ilinde yapılan tüm satranç turnuvalarına katılıp, başarılı dereceler aldıklarını söyleyerek konuşmasını bitirdi.

MARDN-B


Mardin Çocuk Ligi Satranç Turnuvası' nda dereceye giren Fatih İlköğretim Okulu, Gazi Yatılı YİBO İlköğretim Okulu ve Şehit Pilot Ayfer Gök İlköğretim Okulu öğrencilerine, Vali Yardımcısı Yavuz Selim Süzer, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cevat Ercan ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları tarafından ödülleri verildi.

MARDN-C