Mobile menu

23 Nisan Turnuvası Hatay'da Sona Erdi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 90.yıldönümünü İlimizin dört bir yanında gerçekleşen etkinliklerle kutlandı. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün tüm dünya çocuklarına hediye ettiği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının  90. yıldönümünde Türkiye Satranç Federasyonu Hatay Bölge ve İl Temsilciliği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Başhakemliğini Bedrettin GÜNAY’IN üstlendiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Satranç Turnuvası Havuzlu Çay Bahçesinde 200 yakın sporcunun katılımıyla gerçekleşti.

659

 

İlk üç dereceyi alan sporculara başarı belgesi madalya ve her kategorilerde en iyi bayan ödülü verilen turnuvada 8 yaş ve altı kategorisinde 74 sporcunun, 10 yaş ve altı kategorisinde 58 sporcunun, 14 yaş ve altı kategorisinde 43 sporcunun ve açık kategorileri 17 kişinin yarıştığı turnuvada Antakya, Samandağ ve çevre beldelerinden de katılım görüldü.

 

Hatay Bölge ve İl Temsilcisi Sultan DABAN, yaptığı açıklamada ilimizde popüler spor haline gelen satranç sporunun daha fazla gelişimi için ellerinde geleni yaptıklarını amaçlarının Hatay’ın en ücra köşesine ulaşmak olduğunu bu amaçla ilçelerde temsilcilikler açacaklarını, herkesi çalışmalara katılmayı beklediklerini, 4000’e yakın İş Bankası lisanslı sporcusuyla Hatay ilimizde bir numaralı spor haline gelen ve Satranç dünyasında uluslararası arenada başarılarıyla anılan Avrupa şampiyonu, Dünya okullar arası satranç müsabakalarında dünya ikinciliği olan, Dünya Bayanlar Şampiyonasının ve 23 Temmuz Ulusal Festival turnuvası yapılacak olan ilimizin büyük sponsorlara ihtiyaç duyduğunu bu konuda gereken ilgiyi herkesten beklediklerini belitti.

PIC_0008

 

Daban; konuşmasında satranç turnuvaların kalitesinin yükselmesi, yetenekli sporcuların, özellikle mili takım havuzunda yer alan sporcuların çalışmalarının daha profesyonel hale gelebilmesi için bir satranç merkezine ve turnuva alanına duyulan ihtiyaç bir zorunluluk haline geldiğini bu manada sponsorlara iş düştüğünü belirterek turnuvaya desteğini esirgemeyen Antakya Havuzlu Çay Bahçesi Yöneticisi Süleyman KAZANCIOĞLU’na ayrıca teşekkürlerini iletti.

 

Turnuvada başarılı olan sporculara ödüllerini Hatay Bölge ve İl Temsilcisi Sultan DABAN, Hatay İl Tem. Yrd. Bülent AŞKAR ve Turnuva Baş Hakemi Bedrettin GÜNAY tarafından verildi.

 

Turnuvada başarılı olan sporcular:

8 Yaş ve Altı

1. Mehmet DUYAR

2.İbrahim Emre ASLAN

3.Emre AYDAR

En İyi BAYAN: Lina ASLAN

 

10 Yaş ve Altı

1. Ekin AKBIYIK

2.Tolga ŞAHİN

3. Zeynel Utku REYHAN

En İyi Bayan: Lara MİÇÇOĞULLARI

 

14 Yaş ve Altı

1. Halil İbrahim TOKMAK

2. Anıl GENÇOĞLU

3.Naşit UYGUN

En İyi Bayan: Çağla Yaren ASLAN

 

Açık Kategori

  1. Yusuf Evcim ÜNAL
  2. Durdu AKKÖK
  3. Gülseren KILIÇ