Mobile menu

İskenderun Körfezi'nden Büyük Hamle

500 lisanslı sporcuya yakın rekor katılımla İskenderun Belediyesi Briç Salonunda gerçekleştirilen turnuva üç günün bitiminde ödül töreniyle son buldu. Hatay Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü & İskenderun Belediyesi Satranç Turnuvası şölen havasında çetin mücadelelere sahne oldu. Yerel bazda ilk defa böyle görkemli bir turnuvaya ev sahipliği yapan İskenderun ilçesi için çok önemli bir milat başlamış bulunuyor.

1

Böylesi geniş katılıma rağmen şölen havasında geçen turnuvaya destek veren başta İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf CİVELEK, Milli Eğitim Şube Müdürü M. Yaşar DÜZEN, Hatay Bölge ve İl Temsilcisi Sultan DABAN ve İskenderun Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Turgay ERDOĞAN turnuvanın ödül töreninde bizzat bulundular.

Turnuvada ilk deneyimlerini yaşayan ve ilerleyen zamanda mili takım havuzuna girmek için tecrübe edinen geleceğin şampiyonlarının ödülleri İskenderun Belediyesi Briç kulübünde düzenlenen ödül töreniyle takdim edildi.

2

8 YAŞ KATEGORİSİNDE DERECE YAPAN SPORCULAR

1-GÖKDENİZ UTKU

2-ALEYNA SARİT RENCÜZOĞULLARI

3-HÜSEYİN TEMİZKAN

KÜÇÜKLER KATEGORİSİNDE DERECE YAPAN SPORCULAR

1-CAN ATAKAN UĞUR

2-BERK CANIMOĞLU

3-BUĞRA TALAY

YILDIZLAR KATEGORİSİNDE DERECE YAPAN SPORCULAR

1-ONUR TAŞ

2-HALİL KANAT

3-İBRAHİM KAPAN

AÇIK KATEGORİSİNDE DERECE YAPAN SPORCULAR

1-TURHAN KORKMAZ

2-ATAKAN UĞUR

3-ALİ ÇALIŞKAN

 

İŞİTME ENGELLİ SPORCULAR ARASINDA DERECE YAPAN SPORCULAR

* Mehmet Ali AY

* Osman ÖZDEMİR

* Halil İbrahim OK

* Rabia ÖZELKAN

* Emre KARPUZ

* Deniz GÜNGÖR

3

İskenderun Belediyesi Briç Kulübünde gerçekleştirilen ödül törendeki  Açılış konuşmasında Hatay Bölge ve İl temsilcisi Sultan DABAN;  Bölge olarak İskenderun ilçemizin Satranç konusunda diğer ilçelerden daha zayıf kaldığını 500 e yakın lisanslı sporcusuyla beraber bu durumun tamamen değiştiğini bundan böyle daha fazla organizasyona imza atacaklarını, 4000’e yakın İş Bankası lisanslı sporcusuyla Hatay ilimizde bir numaralı spor haline gelen ve Satranç dünyasında uluslararası arenada başarılarıyla anılan Avrupa şampiyonu, Dünya okullar arası satranç müsabakalarında dünya ikinciliği olan, Dünya Bayanlar Şampiyonasının ve 23 Temmuz Uluslararası Festival turnuvası yapılacak olan ilimizin büyük sponsorlara ihtiyaç duyduğunu bu konuda gereken ilgiyi herkesten beklediklerini belitti.

4

Daban; konuşmasında satranç turnuvaların kalitesinin yükselmesi, yetenekli sporcuların, özellikle mili takım havuzunda yer alan sporcuların çalışmalarının daha profesyonel hale gelebilmesi için bir satranç merkezine ve turnuva alanına duyulan ihtiyaç bir zorunluluk haline geldiğini bu manada sponsorlara iş düştüğünü belirterek turnuvaya desteğini esirgemeyen İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf CİVELEK’e, Hatay  Gençlik  ve Spor İl Müdürü Ali Rıza TÜTÜNCÜOĞLU’na, İskenderun Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Turgay ERDOĞAN’a ,  Mili Eğitim Şube Müdürü M. Yaşar DÜZEN’e, Türkiye Satranç Federasyonu Hatay Bölge ve  Temsilciliği çalışanlarına ve emeği geçen tüm hakemlere tekrar tekrar teşekkür etti.

6

İskenderun Belediye Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, konuşmasında; oluşan tablo karşısında gözlerinin yaşardığını bundan sonra satranç sporuna daha fazla destek vereceklerini belirterek;“Satranç bir beyin oyunudur. İnsanı da yöneten beyin olduğu için beyinin spor yapması gerekmektedir. Satranç beynimizin düşünce yelpazesini sağlayan bir spordur. En önemli beyin sporu satrançtır. Bir insan satranç oynarken ileriye yönelik düşüncelerini ortaya koyarak beyninin daha düzenli çalışmasını sağlar. Satranç beyin geliştiren bir vasıtadır” diyerek satrancın önemine vurgu yaptı.

5

Ödül törenine katılan bazı meclis üyeleri de tüm yarışmacılar aileleri ve hakemleri kutlayarak katılan herkese teşekkürlerini sundu.

İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf CİVELEK tarafından; Milli Eğitim Şube Müdürü M. Yaşar DÜZEN’e, Hatay Bölge ve İl Temsilcisi Sultan Daban'a, Başhakem Bedrettin GÜNAY ve Başhakem Yardımcıları Bülent AŞKAR ve Ahmet UÇTU’ya anı tabağı hediye edildi.

Bülent AŞKAR

Hatay İl Tem. Yrd.