Mobile menu

Kocaeli'de Satranç

satranç 2012 BILLBOARD 2

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Satranç Federasyonu iş birliği ile Kocaeli genelindeki ilköğretim düzeyindeki öğrencilerin katılımıyla gerçekleşeceği Yıldız Takımlar Satranç Ligi'nde geleceğin satranççılarını keşfetmeyi hedefliyor. Türkiye Satranç Federasyonu'nun 2011-2012 faaliyet programında yer alan ve Türkiye'nin 81 ilinde gerçekleştirilen Çocuk ve Yıldız Takımlar Satranç Ligi Kocaeli'nde de yapılacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü'nün Türkiye Satranç Federasyonu yetkilileriyle yaptığı görüşmeler sonrasında ildeki yarışma Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çocuk ve Yıldız Takımlar Satranç Ligi adı altında yapılacak.


Çocukların sosyal ve zihinsel yönden gelişimlerini artırma, takım ruhu içerisinde birlikte hareket edebilme yeteneğini geliştirme ve Kocaeli genelinde satranç sporunu tabana yaymayı hedefleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu proje ile ilköğretim düzeyindeki yüzlerce minik satranççıyı bir arada buluşturacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi turnuvada dereceye giren ve başarılı sporcuları da Kocaeli'nin vizyon takımı olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübü bünyesine dahil etmeyi hedefliyor.

2000 ÖĞRENCİ BİR ARAYA GELECEK

21-23 Şubat tarihleri arasında Hasan Gemici Spor Salonu'nda yapılacak olan müsabakalara Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sınırları dâhilindeki 12 ilçede bulunan ilköğretim öğrencileri, spor kulüpleri, sivil toplum kuruluşları ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgi Evleri'ndeki 15 yaş altı çocuklar katılacak. 12 ilçeden yaklaşık 2000 satranççının katılmasının beklediği turnuvada ilçelerinde ilk üç dereceye giren sporculara Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından madalya ve kupaların yanı sıra satranç takımı hediye edilecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çocuk ve Yıldız Satranç Ligi'nde birinci olan takımlar Kocaeli'yi Türkiye Finalleri'nde temsil etme hakkını elde edecekler.

SON KATILIM TAİRİHİ 16 ŞUBAT

Turnuvaya katılmak isteyen sporcuların Kocaeli Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğüne müracaat ederek satranç lisansı çıkartılması gerekiyor. Lisans çıkaran takımların sorumluları www.kocaeli.bel.tr, www.kbbkspor.com ve www.kocaeli.tsf.org.tr internet adreslerinde yer alan "Satranç Ligi Şampiyonası" reklam alanını tıklayarak burada yer alan formu indirerek doldurmaları gerekiyor. Doldurulan formlar Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün 0 262 229 00 08 nolu fax numarasına gönderilecek. Sorun yaşanmaması için takım sorumlusunun başvuru işlemini yaptıktan sonra takımının adını ve kendi cep telefonunu belirten elektronik postayı satranç il temsilcisi İlhan Berik' e (Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.) göndermesi gerekmektedir.