Mobile menu

Ankara Demirspor Kulübü YHT 3. Yıldönümü Turnuvası

yhtafis2TCDD Genel Müdürlüğü ve Ankara Demirspor Kulübü'nün katkılarıyla 02-03-04 Mart 2012 tarihlerinde Yüksek Hızlı Trenin üçüncü yıldönümü nedeniyle, 14 yaş altı sporcuların katıldığı ödüllü satranç turnuvası düzenlenmiştir. Turnuvaya 14 yaş altı 32 sporcu ve 11 yaş altı 111 sporcudan oluşan toplam 143 kişi iştirak etmiştir. Turnuvanın açılışına Ankara Demirspor Kulübü Başkanı Numan Yavuz, Kulüp Yöneticileri Murat Selim Karaman, Adem Kayış, Murat Şeneken, Hakkı Güven, Nuh Kale, Yaşar Aydın, Ankara Satranç İl Spor Temsilcisi Hakan Işılak, sporcular ve sporcuların velilerinden oluşan yaklaşık 400 kişi iştirak etmişlerdir.


Ankara Demirspor Kulübü Başkanı Nuğman Yavuz'un açılış konuşmasında " Çocuklarımızın zihinsel gelişimindeki katkısından dolayı Kulüp olarak satrançça çok önem veriyoruz, bu sebeple Demiryollarının tarihinde ilk kez YHT 3. Yıldönümü Satranç Turnuvasını düzenledik. Bundan sonra bu turnuvayı geleneksel hale getirmek istiyoruz. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür eder tüm katılımcılara başarılar dilerim" diyerek turnuvayı başlatmıştır.


Üç gün süren turnuvanın kapanış ve ödül törenine Ankara Demirspor Kulübü Asbaşkanı Murat Selim Karaman, Ankara Demirspor Kulübü Satranç Branşından sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Şeneken, Ankara Demirspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Adem Kayış, Ankara Demirspor amatör branşlar koordinatörü Fatih Çiçek, sporcular ve sporcuların velilerinden oluşan kalabalık bir topluluk katılmışlardır.

 

DSC 0101


Ankara Demirspor Kulübü Asbaşkanı Murat Selim Karaman kapanış konuşmasında "Kulüp olarak son iki yılda Satranç branşında büyükler ve çocuklar kategorilerindeki takım yarışmalarında 4 Ankara Birinciliği ve iki Türkiye dördüncülüğü alarak büyük bir başarıya imza attık. Ayrıca lisanslı sporcularımız bireysel yarışmalarda birçok birincilikler almışlardır. Şimdi ise siz katılımcıların değerli katkılarıyla geleneksel hale getireceğimiz YHT Satranç turnuvasını başarıyla bitirmenin gururunu yaşıyoruz. Burada ödül alan sporculara sadece hak ettikleri madalyaları vereceğiz. Söz verdiğimiz diğer ödülleri ise Sayın Bakanımızın ve Genel Müdürümüzün katılacağı bir etkinlik içinde vereceğiz. Sizlere şu müjdeyi vermek istiyorum. İleride daha kalabalık ödüllü turnuvalar düzenleyeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diyerek ödül törenine geçilmiştir.

7 tur süren turnuvanın sonunda kategorilerinde ödül alan sporcular şunlardır.


ANKARA DEMİRSPOR KULÜBÜ YHT 3. YILDÖNÜMÜ SATRANÇ TURNUVASI (14 YAŞ ve ALTI GENEL)

1 FAİK EMRE YAVER 6½ YHT maketi, 3 adet çeyrek altın, madalya

2 UĞUR DOĞA YAZICI 5 YHT maketi, 2 adet çeyrek altın, madalya
3 EFE CAN TEPE 5 YHT maketi,1 adet çeyrek altın, madalya
4 MEHMET ALİ ERTUBAY 5 1 adet gram altın, madalya
5 GÖKTAN YILMAZ 4½ 1 adet gram altın, madalya


ANKARA DEMİRSPOR KULÜBÜ YHT 3. YILDÖNÜMÜ SATRANÇ TURNUVASI (14 YAŞ ve ALTI KIZLAR)

 

1 HANDE ZENGİN 4½ Sürpriz hediye çantası, madalya
2 YAĞMUR GÜÇLÜ 3½ Sürpriz hediye çantası, madalya
3 BULUT EVRİM ALUÇ 3½ Sürpriz hediye çantası, madalya

DSC 0120


ANKARA DEMİRSPOR KULÜBÜ YHT 3. YILDÖNÜMÜ SATRANÇ TURNUVASI (11 YAŞ ve ALTI GENEL)


1 HALİT YAVUZ İBİK 7 YHT maketi, 3 adet çeyrek altın, madalya
2 OSMAN TALHA YURTOĞLU 6 YHT maketi, 2 adet çeyrek altın, madalya
3 MEHMET ALP CORA 6 YHT maketi,1 adet çeyrek altın, madalya
4 EGE KARAAHMETOĞLU 6 1 adet gram altın, madalya
5 DOĞA BORAN ŞAHİN 5½ 1 adet gram altın, madalya

ANKARA DEMİRSPOR KULÜBÜ YHT 3. YILDÖNÜMÜ SATRANÇ TURNUVASI (11 YAŞ ve ALTI KIZLAR)


Sira isim Puanlar Ödüller


1 SENA DOĞA GÜROL 5 Sürpriz hediye çantası, madalya
2 ASUDE ÇINAR 5 Sürpriz hediye çantası, madalya
3 EYLÜL ZEYNEP PINARBAŞI 4½ Sürpriz hediye çantası, madalya


Turnuva Yönergesi