Mobile menu

Öğretmenim Turnuvası Şanlıurfa'da Gerçekleşti

DSCN0296

17-18 Kasım 2012 tarihlerinde Şanlıurfa Satranç İl Temsilciliği ve Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce birlikte düzenlenen 24 Kasım Öğretmenim Satranç Turnuvası tamamlandı. Şanlıurfa Öğretmen evi ve ASO Müdürlüğü Salonunda yapılan turnuvaya Şanlıurfa il ve ilçelerinde görev yapan öğretmenler katıldı. Turnuva Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız'ın konuşması ile başladı. Turnuvada öğretmenlerin güzel müsabakalar sergilediler.

DSCN0266

Müsabakalar sonucunda birinci olan Mustafa Emrah Aydın'a tam altın ve madalyasını İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, 2. olan Ayhan Alpaslan'a yarım altın ve madalyasını Gençlik Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, 3. olan Ali Serhat Bahadır' a çeyrek altın ve madalyasını Öğretmenevi Müdürü Cenk Cellat verdiler.

DSCN0277

Ödül töreninde bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala " Satranç İl Temsilcimiz Süleyman Sami Kars'a, Öğretmenevi Müdürümüz Cenk Cellat'a, hakemlerimize, öğretmenlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Zira öğretmenlerimizin böylesi aktivitelere dahil olmalarına vesile oldular. Sürekli çocuklarımız için koşuşturan, okulları için çaba gösteren fedakâr öğretmenlerimizin bazen ders dışı etkinliklerine de ihtiyaçları olmaktadır. Bu ihtiyaç bazen spor faaliyetleri bazen de değişik edebi çalışmalarla giderilmeye çalışılır. Bugün çok faydalı ve beğendiğim bir satranç müsabakasına şahit olduk. Satranç oyunu, muhakemeyi geliştirmek, strateji üretme kabiliyeti kazandırmak gibi faydalar ile zihni açıp kuvvetlendirdiği ve bu manada iş stresinden uzaklaştırıp beyin yorgunluğunu gidermede önemli bir uğraş olduğunu biliyorum. Umarım buna benzer faaliyetler artar, akabinde de öğretmenler birbiriyle tanışır, kaynaşır. Sonucunda da mesleki bir dayanışma olur. Bu turnuvada derece elde eden öğretmenlerimizi tekrar kutluyorum." dedi.

DSCN0293

Gençlik Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız ise "Ben her ne kadar Gençlik Spor İl Müdürü de olsam bundan bir yıl önce bende sizler gibi öğrenmen olarak görevimi ifa ediyordum. Böyle bir faaliyetin içinde olmaktan son derece mutluyum. En azından Satranç İl Temsilciliği Öğretmenevimiz ve Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü bünyesinde böyle bir faaliyetin olmasında çok mutlu oldum dedi.
Ödül töreni ve konuşmaların ardından turnuvaya katılan öğretmenlere hatıra fotoğrafı çekimiyle tören sona erdi.

DSCN0294

DSCN0295

DSCN0298