Mobile menu

Kozan'da Öğretmenler Günü Turnuvası

haberKozan Burç Mimar Fatma Tutar İlkokulunda düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü Satranç Turnuvası'nda dereceye giren öğrencilere kupa ve madalyaları turnuvanın bitiminde düzenlenen törenle verildi. Ödül töreninde konuşan Kozan Yıldırım spor kulübü başkanı, Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi, Türkiye Satranç Federasyonu Kozan ilçe temsilcisi ve turnuvanın başhakemi Halil Akyürek; satrancın tarihi, faydaları ve Kozan'daki satranç faaliyetleri konusunda detaylı bilgiler verdi.

Kozan ilçe Kaymakamı İzzettin Sevgili ise; " kısa süre önce kurulan Burç Mimar Fatma Tutar İlkokulu birçok etkinlik ve sosyal faaliyetlerde görev almıştır. Bu kadar kısa bir zamanda gerçekleştirdikleri etkinliklerden dolayı kendilerini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Satranç sporunun çocuklarımızın zihnini geliştiren bir spor dalı olduğu için herkese tavsiye ediyorum. Bugünde çiçeği burnunda okulumuzda gerçekleşen satranç turnuvasında dereceye giren sporcularımızın arasında olmaktan mutluluk duyuyorum" diyerek Halil Akyürek'i satranç dalında göstermiş olduğu gayretlerinden dolayı tebrik etti.

DSC 0006

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan; "Bugün okulumuz tarafından düzenlenen satranç turnuvası ödül töreninde bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Halil Akyürek Bey'in önderliğinde geliştirilen satranç sporu ilçemizde giderek yaygınlaşıyor. Burada önemli olan birinci veya sonuncu olmak değil, bu etkinliğe katılmaktır. Bu spor dalı öğrencilerimizin zihinsel gelişimine olumlu katkı sağlamaktadır. Bugünkü etkinliğimizde emeği geçen herkese teşekkür eder, sporcularımızın başarılarının devamını dilerim" dedi.

DSC 0009

Burç Kozan Mimar Fatma Tutar İlkokulu Müdürü Abdulhadi Kaya; "2012-2013 Eğitim Öğretim yılında güzel şehrimiz Kozan'da eğitim vermeye başlamaktan dolayı oldukça mutluyuz. Böyle bir turnuvayı okulumuzda yapma görevini üstlenmek bizleri fazlasıyla memnun etti. Neslimizin geleceği için değerli eğitimcilerimiz ellerinden geleni yapıyorlar. Eğitim sadece ders ve testlerin arasında sıkışmak değil aynı zamanda sosyal faaliyetlerle de geliştirilmelidir. Satranç turnuvamıza katılan ve okulumuza destek veren tüm velilerimize ve sporcularımıza teşekkür ediyoruz" şeklinde kaydetti.

DSC 0012

Yapılan konuşmaların ardından turnuvada dereceye giren öğrenci ve emeği geçenlere kupa, madalya ve plaketleri; Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili, Belediye Başkanı Kazım Özgan, İlçe Emniyet Müdürü Sabit Akın Zaimoğlu, Çukurova Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdür Yrd. Kasım Dağlı, İş Adamları Alican Yüksel ve Ali Baysal, STK Başkanları ve okul müdürleri tarafından verildi.

KÜÇÜKLER

YILDIZLAR

GENÇLİK

 

1-HAKKI ATA ÖZGÜNER

 

1-BERKE YILDIRIM

 

1-ALÄ° AKSOY

 

2-ABDULKADÄ°R BOZKURT

 

2-M.MUSTAFA GÃœL

 

2-ATAKAN ÅžAHÄ°N

 

3-BERKAY UGÄ°Åž

 

3-E.SALÄ°M DÃœZEN

 

3-BAYRAM YÃœKSEK

CENTÄ°LMEN

CENTÄ°LMEN

CENTÄ°LMEN

HÃœDAYÄ° KAYA

Muhammet ALİ GÖZÜKARA

 

HASÄ°BE AKTEPELÄ°