Mobile menu

Afyonkarahisar'da Başöğretmenlik Turnuvası

1

24-25 Kasım 2012 tarihlerinde Afyonkarahisar Satranç İl Temsilciliği, Afyonkarahisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Afyonkarahisar Öğretmenevi ve A.S.O Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Başöğretmenlik Satranç Turnuvası tamamlandı. Afyonkarahisar Öğretmenevi ve A.S.O. Müdürlüğü Turnuva Salonunda gerçekleştirilen turnuvaya 3 farklı kategoride 80 sporcu katıldı.

2

Müsabakalar sonunda her sporcuya katılım belgesi takdim edildi. 10 Yaş, 14 Yaş ve genel kategorilerinde ilk 3 dereceye madalya, kategorilerinde ilk 10 dereceye giren sporculara ise 30 adet Mavikale Satranç dergisi ve Dünya Klasikleri kitapları hediye olarak dağıtıldı.

3

Ödül töreninden önce; öğrenciler tarafından turnuvada yer alan değerli öğretmenlerimize çiçek hediye edildi. Turnuvaya ev sahipliği yapan Afyonkarahisar Öğretmenevi ve A.S.O Müdürü Abdullah Demir'e oyuncu, antrenör ve veliler adına Satranç İl Temsilcisi Alptuğ Akyıldız tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

4

Turnuva ödül töreninde kategori birincilerine ödülleri Afyonkarahisar Öğretmenevi ve A.S.O Müdürü Abdullah Demir tarafından verildi. Abdullah Demir yaptığı konuşmada satrancın Afyon'da giderek yükselen bir grafiği olduğunu ve kurum olarak her türlü yardım ve desteği göstereceklerini belirtti.

Turnuva ikincilerine ödüllerini takdim eden Afyonkarahisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Şube Müdürü İsmail Barın konuşmasında satrancın yararlarından bahsederek, "Satranç bizim bünyemizde, 300'ü aşan lisanlı sporcu sayısı ve giderek çoğalan hizmet kalitesiyle bizlere gurur veriyor. Buradaki tüm sporcu, veli, antrenör ve hakemlerime ayrıca teşekkür ediyorum. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak satrancın gelişimi için her türlü fedakârlığı göstereceğimizi şahsım ve İl Müdürümüz Zeki Kuş adına temenni ederim" dedi. Ödül töreni ve yapılan konuşmaların ardından sonraki turnuvalarda buluşmak dileğiyle turnuva sona erdi.

5

TURNUVADA DERECEYE GİREN SPORCULAR

10 yaş ve altı kategorisi

1. Musa Bilal YAZ
2. Yakup Furkan YAŞAR
3. Samet SELVİ

14 yaş ve altı kategorisi

1. Onur KURT
2. Ahmet SARIKOÇ
3. Ramazan KURT

Genel Kategori

1. Acar AKTOSUN
2. Ali SAVAŞIR
3. Aslan KURT