Mobile menu

Eskişehir İl Birinciliği

DSCN8124Eskişehir İl Birinciliği İl Temsilciliği tarafından 17-23 Aralık 2012 tarihleri arasında Gök Meydan Spor Salonunda düzenlendi. Şampiyon olan sporcunun Antalya'da yapılacak olan Türkiye Satranç Şampiyonasında, ili temsil etmeye hak kazanacağı turnuvada değişik yaş gruplarından 125 sporcu birbirlerini yenmek için kıyasıya mücadele etti.

7 tur üzerinden gerçekleştirilen turnuvada, son tura kadar geçen yılın şampiyonu Emre Mecit birinci sırada kalarak şampiyonluk unvanını bırakmak istemedi ancak 7. turda Melih Okumuş rakibini yenerek 6,5 puanla Antalya biletini almaya hak kazandı.

Melih Okumuş'ın birinci olduğu turnuvada Emre Mecit 6 puanla ikinci olurken, aynı puanla üçüncülüğü Abdurrahman Tetik elde etti. 6 puanla Onur Taşçı dördüncü olurken Cem Tüfekçioğlu beşinciliği elde etti.

DSCN8126

Turnuva sonunda dereceye giren sporculara madalya ve kupaları Gençlik Merkezi Şube Müdürü Zeki Tekin ve Türkiye Satranç Federasyonu Eskişehir il Temsilcisi Mehmet Memiş tarafından verildi. Turnuvaya katılan sporculara teşekkür eden Memiş "Satranç tahtası insan zihninin jimnastik salonudur" diyerek satrancın insan zihni için önemli bir spor olduğunu ifade etti.

DSCN8127

DSCN8129