Mobile menu

2007 İzzet Baysal Turnuvası'nı IM Mert ERDOĞDU Kazandı.

2007 İzzet Baysal Satranç Turnuvası 16 Yaş Altı ve Açık olmak üzere iki kategoride tamamlandı. 9 tur oynanan açık kategoride Milli Takım Sporcularından IM Mert ERDOĞDU 8,0 puanla birinci, Armen GRIGORIEV 8,0 puanla 2. ve FM Ahmad HAMAD 7,5 puanla üçüncü oldu. 7 tur üzerinden oynanan 16 Yaş Altı kategorisinde ise Ahmet OLÇUM 6,5 puanla birinci olurken, Çağlan ÇELEBİ 5,5 puanla ikinci, Muratcan OKANLI yine 5,5 puanla üçüncü oldu.

 

Kategoriler, Eşlendirmeler, Sıralamalar ve fotoğraflara haberin devamından ulaşabilirsiniz.

AÇIK KATEGORİ   

Sporcu Listesi         Çapraz Tablo         Sıralama        Elo Raporu

Eşlendirme:  1   2   3   4    5    6    7    8    9

16 YAŞ ALTI

Sporcu Listesi         Çapraz Tablo         Sıralama

Eşlendirme:  1   2   3   4    5    6    7

Turnuva Fotoğrafları                     Turnuva Yönergesi  


ÖNCEKİ HABERLER  


 

3. turun ardından sporcu ve veliler organizasyonun davetlisi olarak Aladağ Gezisine katıldılar. Perşembe sabahı Gölcük ve Aladağ’ı gezen sporcu ve veliler doğal güzellikler içerisinde olmanın tadını doyasıya yaşadılar. Gölcük’te kafileyi karşılayan, Bolu Dağı’nda yaşayan ve Bolu’nun simgesi haline gelen; Tatanka Yotanka (Oturan Boğa); Kızılderili Felsefesi üzerine sporcularla keyifli bir sohbet yaptı. Oturan Boğa, Azeri sporcu Behruz GOURBANOV’u da törenle kızılderili ilan etti. Kimya Mühendisi olan Oturan Boğa küçük sporcularla da doğa sevgisi üzerine bir konuşma yapmayı ihmal etmedi.

Aladağ’da ise salıncakta sallanan, çimlerin üstünde uyuyan ve laptopları ile analiz yapan sporcular görülmeye değerdi.

Turnuva öncesi düzenlenen kokteyl ve açılış töreni renkli görüntülere sahne oldu. İzzet Baysal Vakfı Başkanı ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahir ULUSOY’un açılış hamlelerinin ardından turnuva başladı.

07-14 Mayıs 2007 tarihleri arasında Abant İzet Baysal Üniversitesi'nde devam eden ödüllü turnuva, Açık(83 Sporcu) ve 16 Yaş Altı(33 Sporcu) olmak üzere 2 ayrı kategoride gerçekleşiyor. Suriye'den 5, Azerbaycan'dan 2 ve Gürcistan'dan 1 oyuncu da bu anlamlı turnuvada mücadele ediyorlar.

Format ve katılımcılara sağlanacak olanaklar ile ödüller için yönergeye bakınız.

Organizasyon turnuvaya başvuran yabancı oyuncuarı da alabileceklerini belirttiler. Bolu İl Temsilciliği, Üniversite yerleşkesinin dışında da konaklamak isteyen katılımcılara yardımcı olmak üzere konaklama olanaklarını içeren bir çalışma yaptı   Konaklama Olanakları

     

      İzzet Baysal Kimdir?