Mobile menu

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu için Futbol ve Satranç El Ele

                    

Futbol ve satrancı, dünyanın en yaygın ve popüler sporu ile insan zihninin en olağanüstü oyununu bir araya getiren Türkiye Futbol Federasyonu ve Türkiye Satranç Federasyonu yeni bir işbirliğine imza atıyorlar.

Türkiye Futbol Federasyonu, Türkiye Satranç Federasyonu ile geçtiğimiz Eylül ayında imzaladığı protokole dayanarak Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu bünyesinde bulunan yüz on adet yetiştirme yurdu ile doksan altı adet çocuk yuvasına satranç sınıfları açılabilmesi için de destek veriyor.

TFF bu amaçla, iki yüz altı adet yetiştirme yurdu ile çocuk yuvasında, açılması öngörülen satranç sınıflarında kullanılmak üzere, her sınıf için sekiz adet satranç takımı ile on adet başlangıç düzeyi satranç eğitim kitabının Türkiye Satranç Federasyonu tarafından dağıtımının yapılmasına kaynak aktaracak.

Böylece futbol ve satranç, yani dünyanın en popüler iki beden ve zihin sporu, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’nun merkezlerinde kalmakta olan binlerce çocuk ve gencimize de kendilerini geliştirmek ve daha iyi bir hayatın kapılarını açmak için yardımcı olacaklar.