Mobile menu

Düşün ve Hareket Et

Ordu Valiliği, zihinsel ve fiziksel gelişmeye büyük önem vererek, öğrenim çağındaki çocuklarımıza yönelik ilginç ve anlamlı bir proje başlattı. Başta, Vali sayın Dr. Said Vakkas Gözlügöl olmak üzere Valilik Strateji Merkezi tarafından ele alınan “ Düşün ve Hareket Et “ projesi ilde ses getirdi. Projede, ilk aşamada satranç ve masa Tenisi ele alındı. Öğrencilerin düşünmesi, düşünürken yarışmacı ruhu ile edinimlerini paylaşması, atıl ve hareketsiz bedenin çalışması anlamında düşünülen proje kapsamında okullara 1500 adet satranç takımı, 130 eğitim panosu, 20 satranç saati ile 220 masa tenisi masası armağan edildi.

                                    

Projeyi destekleyen Federasyonumuz, Vali sayın Gözlügöl’e ve Gençlik Spor İl Müdürü sayın İsmail Çağlıyan’a  şükran plaketi sundu. Törene büyük ilgi gösteren bölge medyasına da seslenen Vali Gözlügöl “…… Projeye başlarken, Dünya Satranç Şampiyonu neden bir Türk olmasın? sorusu ile hareket ettik. Şimdi, çocuklarımızın ülkemize kazandırdığı madalyaları öğrenince diyoruz ki, Neden Ordu’dan olmasın? Satrancın seçmeli değil zorunlu ders, ana ders olması gerektiğini düşünüyorum, basınımız da üstüne düşeni yapmalı, yayınlarında satranç köşelerine, haberlerine daha çok yer vermeli….” dedi. İl genelinde lisanslı sporcu sayısının 2209 olduğunu, %1,5 oranındaki bu sayıyı %5 hedefine taşımak istediklerini belirten Vali Gözlügöl başarı için yapabileceklerin her şeyi yapıp, destek olacaklarını belirtti.

Bu kapsamda Ordu belediye Başkanı sayın Seyit Torun’da ziyaret edildi. Başkan Torun, satranç sporuna verdikleri önemi dile getirerek, ellerindeki olanakları sürekli satranç oynayan sporculara, diğer spor dallarında olduğu gibi, seferber ettiklerini, başta salon, mekan sıkıntısı çeken Ordu’lu sporcuların bu gereksinimine yanıt olması adına belediyeye ait salonları tahsis ettiklerini belirtti.