Mobile menu

Maçka'da Satranç

Maçka. Trabzon’un şirin ilçesi. Trabzon’u doğu yönünde terk ederken dağların içine doğru kıvrılan vadide 30 km. sonra karşınıza çıkan ilk yerleşim yeri Maçka. Maçka, tarih boyunca önemli bir kavşak oluşturmuştur. Ünlü Sümela Manastırı ve Zigana Geçidi buradan yol alır.

Sümela’nın yanında tarihi dokusu ve rafting heyecanı ile gündeme gelen bu ilçemiz, artık satrançta da söz sahibi olmaya hazırlanıyor. Belediye Başkanı Ertuğrul Genç’in girişimleri ile bu sezon başında Azerbaycan’dan iki usta getirilerek ilçe gençleri için başlangıç ve geliştirme kurslarına başlandı.

Bu atılım ile Maçka’lı sporcuları Kemer’de Yaş Grupları Seçme Şampiyonasında görme olanağına kavuştuk. Şimdi de haftada bir gün Trabzon merkezde gelişim eğitimine başlayacaklar. Başkanı ve satranççılarımızı yalnız bırakmadık, bu güzel çalışmalarından dolayı bir şükran plaketi ile birlikteliğimizi simgeleştirdik. Başkan Genç “… klasik belediyecilik hizmetleri zaten bizim işimiz, spor, kültür ve sanat ile uğraşmak, satranç gibi bir spora hizmet etmek de ayrı bir zevk….” dedi. Biz bu zevki birlikte tadacağız.