Mobile menu

Avrupa Takımlar Şampiyonası'nda Sekizinci Gün

Türkiye:2 - Finlandiya:2

Masa

23

Türkiye (TUR)

Rtg

-

34

Finlandiya (FIN)

Rtg

2 : 2

15.1

GM

Gurevich Mikhail

2627

-

GM

Nyback Tomi

2565

½ - ½

15.2

GM

Atalık Suat

2599

-

IM

Karttunen Mika

2427

½ - ½

15.3

IM

Haznedaroğlu Kıvanç

2468

-

GM

Westerinen Heikki M J

2371

1 - 0

15.4

IM

Erdoğdu Mert

2440

-

FM

Keskinen Sauli

2298

0 - 1

İsviçre: 2,5 - Türkiye:1,5

Masa

23

İsviçre (SUI)

Rtg

-

19

Türkiye (TUR)

Rtg

2½:1½

12.1

WIM

Seps Monika

2290

-

IM

Atalık Ekaterina

2404

0 - 1

12.2

WGM

Hund Barbara

2216

-

WIM

Topel Zehra

2246

½ - ½

12.3

WIM

Heinatz Dr Gundula

2193

-

WIM

Yıldız Betül Cemre

2220

1 - 0

12.4

WGM

Lematschko Tatjana

2189

-

WFM

Öztürk Kübra

2174

1 - 0

Avrupa Takımlar Şampiyonası'nın sekizinci turunda maalesef istediğimiz sonuçları alamadık. Erkekler, Finlandiya ile 2-2 berabere kalırken, Bayanlarda ise İsviçre'ye 2,5-1,5 yenildik.

Erkeklerde Rusya, İspanya ile 2-2 berabere kaldı ve Ermenistan, Azerbaycan'ı yenemeyince son tura girerken en yakın rakibinin üç puan önünde şampiyonluğunu ilan etti. Bayanlarda ise Rusya Hollanda'yı 3,5-0,5 yendi. Polonya ise Ermenistan'a 1,5-2,5 yenilince, Rusya son tura en yakın rakibinin 2 puan önünde tek başına lider girdi. Sekizinci tur ile ilgili detayları haberin devamından ulaşabilirsiniz.

Resmi Site 

PGN 1  2  3  4  5  6  7  8  9

Fotoğraflar :Chessbase ve Chessdom

 

 

 

İspanya Rusya'yı durdurabilen ilk ekip oldu. Soldan sağa Shirov, Vallejo, Illescas Cordoba ve Khamrakulov'dan oluşan İspanya Rusya ile berabere kaldı. Sağda ise günün kahramanı Shirov, turnuvanın yıldızlarından Morozevich karşısında düşünürken görülüyor.

Rusya, dün İspanya ile 2-2 berabere kalarak, 3 puanlık farkı korudu ve son tura girerken şampiyonluğunu ilan etti. Sovyetler Birliği döneminden itibaren altın madalyalara damgasını vuran bir ülkenin son yıllarda ikinciliklere, altıncılıklara, onüçüncülüklere alışması imkansızdı. Alt masalarda Rublevsky, Khalifman, Zvjagintsev gibi isimler yerine genç yıldızlar Alekseev ve Jakovenko'nun takviyesi Rusya'daki yenilenmenin en büyük işaretleri. Ayrıca önümüzdeki yıllarda bu ekibe başta Nepomniatschi olmak üzere başka yıldızlar da katılabilir.

Svidler'siz bir dörtle çıkan Rusya'da Morozevich, Shirov'a kaybederken, Jakovenko'nun Khamrakulov'a galibiyeti Rusya'yı alıştığı şampiyonluklara geri döndürdü.

Azerbaycan ve Ermenistan'ın kritik mücadelesi de beraberlikle sonuçladı ve aslında bu sonuç iki takımın da azalan şampiyonluk hayallerini bitirdi. Azerbaycan'da tek galibiyet Akopian'ı yenen Radjabov'dan gelirken, Sargissian da Gashimov'u yendi. İsrail de Slovenya'yı Rodshtein'ın Borisek'i yenmesiyle 2,5-1,5 yenerek son tura ilk üç mücadelesi yapma ümidiyle girdi. Ukrayna ve Polonya'nın buluşmasın da beraberlikle sonuçlanan bir başka maç oldu. Ivanchuk, Socko'yu yenerken, Volokitin, Wojtaszek'e yenildi.

 

Slovenya'nın ilk iki masası Beliavsky ve Pavasovic görülüyor. Dördüncü masada Polonya ve Ukrayna birbirlerine üstünlük sağlayamadılar.

Bulgaristan ise Topalov'suz da başarıla yoluna devam ediyor. Macaristan'ı Cheparinov ve Georgiev'in Almasi ve Balogh'a karşı kazanmasıyla 3-1 geçtiler.

Türkiye dün Finlandiya ile 2-2 berabere kaldı. Gurevich, Nyback ile berabere yaparken, Haznedaroğlu, Karttunen'ye berabere yaptı. Esen, veteran büyükusta Westerinen'i yenerken Erdoğdu da Keskinen'e kaybetti. Türkiye'nin son turda güçlü Almanya ile eşleşti. Eski Dortmund galibi Arkadij Naiditsch, Gurevich ile oynarken bir dönem beraber çalışan Jan Gustaffsonn ve Suat Atalık karşılaşacak. Haznedaroğlu'nun da rakibi büyükusta unvanı bulunan Rainer Buhmann(2567).  Barış Esen'in de rakibi büyükusta Baramidze(2569).

Son turda Rusya'nın rakibi üst üste galibiyetler alan Bulgaristan. Ermenistan ikinci masada İsrail ile karşılaşırken, Fransa da Azerbaycan ile karşılaşacak. İngiltere ise Ukrayna ile oynuyor. Rusya 15 puanla şampiyonluğunu ilan etti; ancak 12 puanlı İsrail ve Ermenistan kritik bir maça çıkacak. 11 puanı bulunan üç takım, Bulgaristan, Fransa ve Azerbaycan da son tura iddialı giriyorlar.

Bayanlarda Rusya Mutlu Sona Çok Yakın  

 

Solda Socko, Rajlich, Zawadska Dwarowska'dan oluşan Polonya takımı görülüyor. Sağda ise Gürcistan, Macaristan karşılaşmasından bir görüntü.

Bayanlarda sekizinci turda Rusya Kosteinuk, Nadezhda Kosintseva ve Korbut'un galibiyetleriyle Hollanda'yı 3,5-0,5 ile geçti. Polonya ise dramatik bir şekilde Ermenistan'a yenildi. Maçtaki tek galibiyet Mkrtchian'dan geldi. Üçüncü masada ise Gürcistan, Macaristan'ı ilk masada Javakishvili'nin Hoang Thanh Trang'ı yenmesiyle 2,5-1,5 ile geçti. Dördüncü masada Ukrayna ve Fransa'nın mücadelesinde birinci masada Skripchenko ve Lahno erken bir berabera yaptılarsa da Zhukova, Collas'ı Ushenina Milliet'yi yenince Ukrayna maçı 3-1 kazandı. Beşinci masada ise Almanya İspanya'yı 3,5-0,5 yenerek bir galibiyet daha aldı.

Türkiye, ,İsviçre'ye 2,5-1,5 yenildi. Atalık'ın galibiyeti ve Topel'in beraberliği galibiyet yetmedi. Son tur tur atlıyoruz. Son turda 11 puanlı Ukrayna ile 14 puanlı Rusya karşılaşıyor. Rusya'ya beraberlik dahi yetecek. İkinci masada 12 puanlı Ermenistan, 11 puanlı Gürcistan ile oynuyor. Üçüncü masada ise 10 puanlı Romanya, 12 puanlı Polonya ile karşılaşıyor.