Mobile menu

2007 YAŞ GRUPLARI DÜNYA ŞAMPİYONASI AÇILIŞ TÖRENİ

 

Başbakan Erdoğan'dan Satranca Mesaj: "Çocuklarımız Çok Önemli"

2007 Yaş Grupları Dünya Şampiyonası Açılış Töreni dün Limra Hotel'de gerçekleştirildi. Törene, Antalya Vali Vekili Fazlı Akgün, Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanvekili Prof.Dr. Baran Tuncer, Antalya Milletvekili Prof.Dr.Yusuf Ziya İbreç, FIDE'nin üst düzey yönetiminden Onursal Başkan Florencio  Campomanes, Başkanvekili Georgios Makropoulos, Güney Amerika Kıta Başkanı Jorge Vega, Başkan Yardımcısı Zurab Azmaiparashvili, satranç dünyasının birçok tanıdık siması, yerel, ulusal ve uluslararası yaklaşık 25 gazeteci katıldılar.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da İbreç aracılığıyla mesaj gönderdiği yarışmanın açılış törenindeki dikkate değer protokol konuşmalarına haberin devamından ulaşabilirsiniz. Ayrıca fotoğraf galerisinde törenden çok sayıda fotoğraf yer almaktadır. Törenden sonra ise aynı salonda teknik toplantı yapıldı. Öte yandan üç farklı hotele (Limra Hotel, Alinda Hotel ve Sailor's Beach Hotel) dünyanın her tarafından yüzlerce sporcu adeta akarken federasyonun çalışanları gece gündüz çalıştılar ve akreditasyon işlemleri tamamlandı. Şampiyona boyunca Türkiye İş Bankası'nın da desteği sürecek. ChessBase ve başka birçok ünlü internet sitesi, ulusal basından çeşitli kuruluşlar da turnuvayla ilgili birçok haber yapacaklar.

 

17-29 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Şampiyonaya 103 ülkeden 8-18 yaş gruplarında 1450 sporcu katılıyor. Kafileler, antrenörler, veliler, gazeteciler, VIP, Türkiye İş Bankası'nın misafirleri ve organizasyondaki görevlilerle birlikte 2700'den fazla insan bu organizasyonda bulunuyor. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde 2005 Üniversiade'den sonra yapılan en büyük spor organizasyonu, aynı zamanda Yaş Grupları Dünya Şampiyonası tarihinde de katılım rekoru kırdı. Tek spor dalında ise bu sayılar 2007 Dünya Yaş Grupları Şampiyonası'na Türkiye'de bugüne kadar yapılan en büyük organizasyonu olma unvanını kazandırıyor.

Geri Sayım Başladı

Yarın saat 15:00'te ilk tur başlıyor. haberin devamında protokol konuşmalarını ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajını da görebilirsiniz. Ayrıca Fotoğraf Galerisi'nde protokol konuşmalara, minik misafirlerden renkli görüntüler ve Tuana Grubu'nun folklor gösterisinden fotoğraflar yer almaktadır.

Turnuva Sayfası    Fotoğraf Galerisi(Açılış)   

Video Sayfası   Basın Odası (Televizyon kanalları ve ajanslar için yüksek çözünürlüklü)

2007 Yaş Grupları Dünya Şampiyonası İlk Hamleyi Yaptı

 

Sol: (Soldan sağa) TSF Onursal Başkanı Kahraman Olgaç, FIDE Başkan Yardımcısı Zurab Azmaiparashvili , FIDE Başkanvekili Georgios Makropoulos, Amerikalar Kıta Başkanı Jorge Vega Sağ: Açılıştan bir görüntü

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı

İlk konuşmayı yapan Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı "10 yıl önce bu turnuva bizim için bir rüyaydı. Bu gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyum. Bize destek olan Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız Murat Başesgioğlu'na, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na, Antalya Valiliği'ne, birlikte hem Türkiye'de hem dünyada satrancının kaderini değiştirecek adımlar atacağımız ana sponsorumuz Türkiye İş Bankası'na teşekkür ederim. İki yıldır bu organizasyona hazırlanıyoruz. Emeklerimizin karşılığını almanın mutluluğunu yaşayacağız. 2009'da misafirlerimizle tekrar buluşabilmek için her zamankinden de misafirperver olmalıyız." diye konuştu.

 

Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanvekili Prof.Dr.Baran Tuncer

Daha sonra söz alan Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanvekili Prof.Dr.Baran Tuncer ise "İki yıldır Türkiye Satranç Federasyonu ile yaptığımız işbirliğinin ne kadar doğru bir adım olduğunu bir kez daha görüyoruz. Gördüğüm kadarıyla söyleyebilirim ki burada hiç bir şey daha da güzel olamazdı. Satranca destek olmaktan gurur duyuyoruz.

Mutluluğun resmi, Türkiye Satranç Federasyon Ali Nihat Yazıcı ve Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Prof.Dr.Baran Tuncer'in mutlulukları yüzlerinden okunuyordu.

Antalya Vali Yardımcısı Fazlı Akgün

Antalya Vali Yardımcısı Fazlı Akgün de bir kez daha böyle büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan gurur duyduğunu ifade etti. Bu güzel şampiyonayı ve misafirlerin Türkiye'nin güzelliklerini doyasıya yaşayacaklarını umduğunu belirtti.

Antalya Milletvekili Prof.Dr.Yusuf Ziya İrbeç aynı zamanda Avrupa Birliği Uyum Komisyonu üyesi. Kendileri açılışta bulunanlara Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajını da iletti.

Antalya Milletvekili Prof.Dr. Yusuf Ziya İrbeç oldu. Prof.Dr.İrbeç, konuşmasında "Bizde tatlı yiyelim tatlı konuşalım diye bir deyiş vardır. Sanıyorum şimdi tatlı yiyelim tatlı oynayalım dememiz gerekecek. Satranca hükümetin desteği sürecektir. Çokkültürlü bir ülkede, çokkültürlü bir yerde sizleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz." dedi. Ayrıca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajını da misafirlere iletti:

"Özellikle çocuklarımızı sevgiyle selamlıyorum. Çocuklarımızı diyorum; çünkü bizde su önce küçüklerin diye bir deyiş vardır. Genç insanlar her zaman öncü olmalıdır. Bu güzel ve önemli organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim ve başarılar dilerim." 

FIDE Onursal Başkanı Florencio Campomanes

Son olarak FIDE Onursal Başkanı Florencio Campomanes konuşma yaptı. Konuşmasında, hayatında ilk kez bu kadar bir ülkede organizasyonun düzenleyenlerin, hükümetin bu kadar samimi mesajlar verdiğini söyledi. Türkiye Satranç Federasyonu'nun bu organizasyonu başarıyla yapacağına emin olduğunu anlattı. Ocak ayındaki FIDE Başkanlık Kurulu, ve 2007 Türkiye Yaş Grupları Şampiyonası organizasyonunda Türkiye'ye gelen ve dönüşte talihsiz bir kaza geçirdikten sonra tekrar sağlığına kavuşan Campomanes, isimleri Türkçe okumaya çalışarak büyük sempati topladı. Uluslararası usta ünvanı da bulunan ve unutulmaz Karpov-Kasparov maçındaki kararıyla satranç tarihine damgasını vuran, FIDE'nin Asya ve Afrika'ya açılmasında emekleri olan eski FIDE Başkanı Campo'nun eski bir satranççı olarak oyunculara da bir mesajı vardı: "Maç kaybettiğinizde sakın organizasyonla ilgili mazeret bulmayın. Burada Türkiye Satranç Federasyonu, oyunculara sağlanabilecek en iyi olanakları sunuyor." diyerek sözlerini tamamladı.

Ali Nihat Yazıcı, FIDE Onursal Başkanı Campomanes konuşmasını yaptıktan sonra yerine dönerken ona eşlik ediyor.

 

Törende daha sonra ulusal yarışmalarda birincilikleri bulunan Tuana Kültür Grubu'nun folklor gösterisi yapıldı. Otelde havai fişek gösterisi yapıldı.Törenin ardından da Teknik Toplantı yapıldı. Gece, otellerdeki tek hareketlilik kaynağı otellere giriş yapan son sporcular ve FIDE Kongresi'nde evlerine dönüş yoluna çıkan misafirler. Milli Takımımıza da Limra Hotel'in en büyük salonlarından Turgut Albayrak Salonu'nda çalışacak.

 

Sol: Yönetim Kurulu'nun üyeleri bir arada. Asbaşkan ve aynı zamanda yarışmanın Genel Koordinatörü Tahsin Aktar, Milli Takımlar Menajeri Özgür Solakoğlu 'na organizasyon hakkında hatırlatmalar yapıyor. Yönetim Kurulu üyelerinden Gülkız Tülay da töreni izliyor. Sağ: Milli Takımlar Menajeri,açılıştan hemen sonra Türkiye İş Bankası Halkla İlişkiler Müdürü Bülent İnan ile birlikte görülüyor.

 

Sol: GM Artur Jussupov da gelenler arasında. 1980'lerde dünyanın en iyi oyuncuları arasında olan Alman büyükusta bugünlerde de dünyanın en iyi antrenörlerinden birisi ve çocukları turnuvada oynuyor. Sağ: Macaristan kafilesinden üç sporcu keyifli görünüyorlar.

FIDE Genel Sekreteri Ignatius Leong ve eşi Celine Dao ile açılışı izliyorlar.

 

Basın Koordinatörü'nün görevine Kenyalı küçük bir kız göz dikmiş görünüyor

Yatma saatleri gelmiş, ne dersiniz?