Mobile menu

2007 Yaş Grupları Dünya Şampiyonası Başladı

 


103 farklı ülkeden 1450 sporcunun buluştuğu, kafilelerle birlikte 2600'e yaklaşan katılımcı sayısıyıla 2005 Üniversiad'dan sonra Türkiye'de bugüne kadar yapılmış en büyük spor organizasyonu olan Yaş Grupları Dünya Şampiyonası tüm hızıyla başladı. Turnuvanın ilk turuna ilişkin fotoğraflı haberleri ve Limra Hotel'de açılış gününde neler olduğunu haberin devamında öğrenebilirsiniz. Toplam 230 Türk sporcusunun bulunduğu turnuvada Türk sporcuların sonuçları yakında detaylı şekilde yer alacaktır.

Ayrıca ilk gün otelde başlayan milli takım kampları, Altyapı Genel Koordinatörü ve bayan milli takım antrenörü Büyükusta Adrian Mikhalchishin'in doğumgünü ve hotelden renkli görüntüler yer almaktadır. Turnuvada ilk turun sonuçlarına ilişkin detaylara turnuvaya sayfasından ulaşabilirsiniz.

Turnuva Sayfası    Fotoğraf Galerisi  

Video Sayfası   Basın Odası (Televizyon kanalları ve ajanslar için yüksek çözünürlüklü)

Basın Büyük İlgi Gösteriyor

 

Turnuvanın ilk gününde Başkan Ali Nihat Yazıcı, Türkiye İş Bankası ve birlikte çalıştığı Zarakol İletişim'in Antalya'ya davet ettiği gazetecilerle bir araya geldi. Ayrıca Milli Takımlar Menajeri Özgür Solakoğlu ve Basın Koordinatörü Özgür Akman'ın düzenlemeleriyle sporcularımızla, hatta dünyanın dört bir yanından gelen sporcuların bazılarıyla röportajlar yapıldı. Turnuvanın görkemli ortamını gören ulusal seviyedeki televizyon ve gazetelerden gelen muhabirler ve köşe yazarları Limra Hotel'den ayrıldılar. Son iki gündür yaklaşık yerel, ulusal ve uluslararası otuzun üzerinde gazeteci Kemer Limra Hotel'de çalışıyorlar.

Ayrıca ChessBase'in sahiplerinden ve İngilizce sayfasının da editörlüğünü yapan Frederic Friedel ile Basın Koordinatörü Özgür Akman'ın hazırladığı ilk habere buradan ulaşabilirsiniz.

 

Turnuva sırasında devam eden etkinliklerden birisi de Milli Takım Kampı. Avrupa Takımlar Şampiyonası'ndan sonra ilk kez bir araya gelen milli takım kampı. IM Umut Atakişi, IM Barış Esen, IM Yakup Erturan, IM Mert Erdoğdu, GM Efstartios Grivas yönetiminde çalışacaklar ve ayrıca burada bulunan çocuklarımıza ve antrenörlerimize de yardım edecekler.

 

Sol: Mert Yılmazyerli Sağ: Spor Uzmanlarımızdan Fatma Öztürk,Yeşim Patel ve Ayça Fatma Durmaz ile birlikte

 

Mikhalchishin'in doğumgünü partisine Makropoulos, Azmaiparashvili Bayan Milli Takım oyuncuları ve Milli Takımlar Menajeri Özgür Solakoğlu da katıldılar.

Ayrıca dün Bayan Milli Takım Antrenörü ve Altyapı Koordinatörü büyükusta Adrian Mikhalchishin'in doğumgünüydü. Akşam dokuz buçuk sıralarında TSF'nin Limra Hotel'deki ofisinde Milli Takımlar Menajeri'nin düzenlediği milli takım sporcuları, ChessBase'in ortaklarından olan Frederic Friedel, Özgür Akman'ın bulunduğu beş dakikalık doğumgünü partisinde Friedel, kızlarımızın İngilizcesini birkaç dakika sınadıktan sonra kızlar Mikhalchishin ile oyunlarını incelediler ve diğer antrenörlerle çalışan bütün sporcular gibi odalarına çekildiler. Önümüzdeki günlerde birçok sporcuyla, dünyaın her tarafından gelen kafilelerle ilgili fotoğraf ve notlara rastlayacaksınız. Nice yıllara!

 

Sol: Pastayı kesmek Kübra Öztürk'e düştü. Burcu Şaşmazel ve Betül Cemre Yıldız da menajerleri ve antrenörleri gibi Kübra'yı sabırsızlıkla bekliyorlar. Sağ: Mikhalchishin, hızla pastanın yenilmesinden sonra sonra sağda görüldüğü gibi kızların oyunlarını inceledi. Analizin hemen ardından büyük bir hızla odalarına çekildiler.