Mobile menu

Yeni Akdeniz Şampiyonları Doric ve Drljevic

  
26 Kasım - 4 Aralık 2007 tarihleri arasında Tunus'un Sousse (Sus)  şehrinde düzenlenen 5.Akdeniz Bireysel Şampiyonası'nda ülkemizi son 2 yılın şampiyonu ve turnuvanın en yüksek ratingli sporcusu GM Suat Atalık, 2006 Avrupa Bayanlar Şampiyonu IM Ekaterina Atalık ve IM Barış Esen temsil ettiler.
Turnuvada sona tur WGM Milliet'i yenerek 7 puana ulaşan Hırvat IM Darko Doric yeni Akdeniz Şampiyonu oldu. Son iki yılın şampiyonu GM Suat Atalık 2-7.dereceleri paylaştı ve gümüş madalya ile yetindi. Bayanlarda ise şampiyonluğa Karadağlı WIM Drljevic ulaşırken WGM'ler Sophie Milliet(Fransa) ve Elena Sedina(İtalya) 5,5 puan aldılar. Son tur ikinciliği IM Marzolo'ya kaybeden IM Atalık 5.5 puan alırken IM Barış Esen de 5.5 puan alarak şampiyonayı tamamladı.
 
Altıncı turda birinci masada IM Darko Doric ile berabere kalan Barış Esen, 5,5 puanla liderliğini sürdürüyor.  Krivokapic de dün IM Cyril Marzolo'yu yenerek Esen ve Doric'e yetişti. GM Atalık'ın ise beş puanı bulunuyor. Bugün ikinci masada GM Suat Atalık ve IM Barış Esen karşılaşıyor. Bakalım IM Esen, tecrübeli büyükustaya karşı liderliğini koruyabilecek bir sonuç mu alacak yoksa GM Atalık üçüncü şampiyonluğuna ulaşma yolunda önemli bir galibiyet mi alacak?
 
Bayanlarda ise Sedina Njili ile berabere kalarak 5 puana ulaşırken Milliet ile birlikte geçen yılın Akdeniz Şampiyonu IM Ekaterina Atalık da 5 puana ulaştı ve bugünkü rakibi WGM Sophie Milliet.