Mobile menu

Gazi Üniversitesi'nden Satrançta İlk Hamle

 

Yaklaşık 6100 öğrencinin öğrenim gördüğü Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı dün 16 yaş altı Avrupa Şampiyonu ve 16 yaş altı Dünya dördüncüsü WFM Kübra Öztürk'ü bir çoklu masa gösterisi yapması için üniversite kampüsüne davet etti. 12 Aralık saat 17:00'de İİBF'nin Yaşam Merkezi binasında başlayan çoklu masa gösterisinde Türkiye Satranç Federasyonu adına Milli Takımlar Menajeri ve Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Solakoğlu hazır bulundu.

20 kişiye karşı oynayan Kübra Öztürk 2 saate yakın devam eden gösterinin sonunda bütün maçlarını kazandı. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Muhteşem Kaynak'ın başından sonuna kadar izlediği gösteri ve gösterinin öncesinde ve sonrasında yaptığı konuşmalarda satrancın üniversitelerde ders olmasının çok önemli olduğu ve satrancın akademik eğitime olan katkısından dolayı mutlaka üniversitelerde satranca önem verilmesi gerektiğini söylerken, Ankara'da bunu en iyi yapan üniversite olmak istediklerini kaydetti.

 

Prof.Kaynak, Kübra Öztürk'e ve federasyonu temsilen üniversiteye gelen Milli Takımlar Menajeri Özgür Solakoğlu'ndan satrancın Türkiye'deki durumu hakkında bilgi alırken, İİBF olarak gelecekte birçok etkinlik düzenlemek istediklerini ve bir satranç odası açmak istediklerini söyledi. Prof.Kaynak, gelecekte bir kulüp de kurmayı hedeflediklerini belirtirken üniversitelerde satrancın mutlaka kendisine yer bulması gerektiğininin altını çizdi.

  

Daha sonra çoklumasa gösterisinin yapıldığı salona geçildi. Esprili anlatımıyla Kübra'yı, gösteriyi izlemeye gelen ve gösteriye katılmak amacıyla salonda bulunan öğrencilere tanıtan Prof.Kaynak'ın konuşmasının ardından Solakoğlu ve Öztürk de öğrencilerle konuşma imkanı buldular. Daha sonra 20 kişinin katıldığı çoklu masa gösterisi başladı. Gösteride, Kübra bütün maçları kazanırken, yaklaşık 35-40 öğrencinin takip ettiği gösteride seyirci sayısının gösteri sona erene kadar azalmaması, fakültede satranca olan ilginin göstergesi gibiydi.

 

Gösteri sona erdikten sonra maçlarda Kübra'ya iyi direnenler oyuncular ise Kübra ile sohbet etme fırsatı buldular.