Mobile menu

Şampiyonada Final Zamanı

f776c357-6790-4677-a630-ebb0c119c8c323 Kasım 2019 tarihinden bu yana Antalya-Mirage Park Resort Hotel’de düzenlenen 2019 Türkiye Satranç Şampiyonası’nda bugün 10. tur maçları oynandı. Böylelikle büyük bir heyecan ile devam eden şampiyonada final turuna girilirken 8,5 puana sahip GM Vahap Şanal final turuna lider olarak girerken 7,5 puana sahip GM Mustafa Yılmaz ise şampiyonluk şansını son tura taşıyor.

FM Sevgi karşısında siyah taşlar ile rakip şaha çok güzel bir baskı uygulayan GM Şanal rakibinin 22.hamlede doğru savunmayı bulamaması sonucunda çok güzel bir 22…Fd8, 23…Kf5 fikri ile adeta rakibini çaresiz bıraktı ve maçı kazanmasını bildi. Şampiyonluğun bir diğer adayı olan GM Yılmaz ise bu turda istediği sonuçları alamayan CM Yüksel ile karşılaştı. Beyaz taşların avantajını açılıştan itibaren tahtada hissettiren büyükustamız rahat bir şekilde maçı kazanmayı başardı. Böylelikle zirve yarışında puan farkı artmazken, şampiyonu final turunda oynanacak olan GM Şanal – GM Yılmaz maçı belirleyecek. Siyah taşlar ile kazanmaktan başka çaresi olmayan GM Yılmaz’ı yarın oldukça zorlu bir mücadele bekliyor.

Günün bir diğer karşılaşmasında IM Köksal karşısında beyaz taşlar ile oynayan FM Kamer, c hattında yarattığı geçer piyonun gücünü kullanarak rakip sahaya girdi ve sonrasında da şık bir şekilde rakibini mat etmeyi başardı. Kürsüye çıkma şansını sürdüren IM Gökerkan ise GM Haznedaroğlu ile karşılaştı. Beyaz taşlar ile gelişim üstünlüğünü ele alan IM Gökerkan rakibine erken baskı kurdu ve güzel oyunu ile masadan galibiyet ile ayrıldı. Günün en uzun karşılaşması ise genç sporcularımız Can Alp Cansun – IM Deniz Özen arasında oynanan maç oldu. Oyunsonuna piyon önde giren IM Özen, oyunsonunda da hiç acele etmeden gayet güzel bir teknik oyun ile rakibini mağlup etmeyi başardı. Böylelikle genç sporcumuz kürsüye çıkma şansını da son tura taşımış oldu.

2019 Türkiye Satranç Şampiyonu’nun belli olacağı final turu IM Can Arduman’ın canlı yayın ve analizleri ile yarın saat 10.00’da başlayacak.

Canlı yayın sırasında oyunlara ilişkin soru sormak ya da yorumlarını paylaşmak isteyen satrançseverler, #TR2019 etiketi ile Türkiye Satranç Federasyonu resmi Twitter hesabına (@TurkishChess) tweet atarak ya da resmi Facebook sayfasında ilgili gönderinin altına yorum yazarak bu heyecana ortak olabilirler.

Galeri: Açılış Töreni  - 1. Tur - 2. Tur - 5. Tur - 6. Tur - 7. Tur8. Tur - 9. Tur - 10. Tur

Turnuva Sayfası 

Sonuçlar: http://chess-results.com/tnr491592.aspx?lan=8

Haber: Mert Tırak