Mobile menu

Mustafa Yılmaz 7,5 Puanla Cebelitarık Ustalar’da Zirveyi Paylaştı!

49463890677 8deb93eb93 oCebelitarık Ustalar’da Mustafa Yılmaz harika bir sonuca imza attı ve turnuvayı 1-7. sıraları paylaşarak bitirdi! Son tur Paravyan ile berabere kalan büyükustamız Wang Hao ile Esipenko’nun beraberliği ve Maxime Vachier-Lagrave’ın Maghsoodloo’yu, Yuffa’nın da Adhiban’ı yenmesi sonucu averaj kriteri olarak reyting performansının geçerli olduğu turnuvada bu oyuncuların averajla arkasında 7. oldu. Yönergeye göre eş puanlı oyuncular arasında reyting performansı olarak ilk dört sıradaki ismin birincilik ödülü olan 30.000 £ için eşitlik bozma oynayacağı turnuvada büyükustamız belki eşitlik bozma safhasına katılamayacak ancak yine de Cebelitarık Ustalar gibi birçok elit satranççının katıldığı bir turnuvayı birinciliği paylaşarak bitirmesi çok önemli bir başarı. Tebrikler Mustafa Yılmaz!

Diğer oyuncularımıza gelince GM Emre Can ve GM Vahap Şanal son tur kazanarak turnuvayı 6,5 puanla noktaladılar. Özellikle turnuvanın çoğunu üst masalarda oynayan ve 2700 ELO üzeri üç elit satranççıdan iki puan almayı başaran GM Vahap Şanal’ın çok iyi bir turnuva geçirdiğini söyleyebiliriz. GM Cemil Can Ali Marandi ise iyi başladığı turnuvada dördüncü ve beşinci turlarda art arda aldığı mağlubiyetlerden sonra ritmini bulamadı ve bugünkü maceralı beraberliğin ardından 5,5 puanla turnuvayı tamamladı. Bugün İvançuk’a kaybeden IM Ekaterina Atalık ise birçok kuvvetli büyükusta ile oynadığı turnuvada 5 puan elde etti ve aslında bireysel olarak oynadığı turnuvanın zorluk derecesi göz önüne alındığında başarılı olduğunu pekâlâ söyleyebiliriz.

Başta tarihi bir başarı elde eden GM Mustafa Yılmaz olarak üzere tüm oyuncularımızı mücadelelerinden ötürü tebrik eder, daha sonra oynayacakları turnuva ve şampiyonalarda başarılar dileriz!

Haber: Tarık Selbes

Resmi Site: https://www.gibchess.com

Sonuçlar: https://chess-results.com/tnr471965.aspx