Mobile menu

Aeroflot Açık Başladı

84618 2.jpegRusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen ve yılın en güçlü açık şampiyonaları arasında yer alan 2020 Aeroflot Açık Satranç Turnuvası dün oynanan birinci tur mücadeleleriyle birlikte başladı. 21 farklı federasyondan 62 GM, 1 WGM, 29 IM ve 3 FM’nin yarıştığı A kategorisinde ülkemizi büyük ustalarımız Mustafa Yılmaz, Emre Can, Vahap Şanal ve uluslararası usta Cem Kaan Gökerkan temsil ediyor. IM Işık Can B kategorisinde yarışırken C kategorisindeki temsilcilerimiz FM Selim Çıtak, Hakan Yaramış, Emre Tınarlıoğlu, WFM Eylül Çelik, WCM Işıl Can ve Yağmur Bolu.

Bir numaralı seribaşının kuvvetli Rus GM Vladislav Artemiev(2728) olduğu A kategorisinde temsilcilerimiz turnuvaya iyi bir başlangıç yaptı. Büyükustalarımız Yılmaz, Can ve Şanal favori olarak çıktıkları maçlardan sürprize mahal vermeyerek firesiz ayrılmayı başardılar. Kuvvetli rakibi GM Rasmus Svane(2608)’nin baskısına karşı aktif ve dirençli bir oyun ortaya koyan IM Gökerkan, piyon geri girdiği vezir finalini 190. hamleye kadar savunarak turnuvanın ilk gününün en uzun partisinde istediği sonucu almış oldu.

A kategorisinde üst masalara baktığımızda iddialı genç sporcular GM Artemiev ve GM Maghsoodlo(2674) beyaz taşlarla etkileyici performanslar sergileyerek maçlarını kazandılar. Öte yandan satranç severler, üst masalarda bazı sürpriz sonuçlara da şahit oldu. Bunlardan bir tanesi de 14 yaşındaki Azerbaycanlı sporcu IM Aydın Süleymanlı(2474)’nın Sırp GM Aleksandar Indjic(2622)’i etkili bir oyunla mağlup ettiği parti idi. Genç sporcu bu başlangıç ile daha önce ortaya koyduğu heyecan verici performanslarına bir yenisini ekleyebileceğinin sinyallerini verdi.

B kategorisindeki temsilcimiz IM Işık Can ilk turu kayıpsız geçerken C kategorisinde FM Selim Çıtak ve WCM Işıl Can maçlarından yarım puanla ayrıldılar. Bu kategorideki diğer sporcularımız ilk maçta favori rakiplerine karşı masadan puansız ayrılmak durumunda kaldılar.

Bugün TSİ 15:00’te başlayacak olan 2. turda temsilcimiz GM Emre Can birinci masada beyaz taşlarla GM Artemiev ile karşılaşacak. GM Vahap Şanal, GM Rauf Mamedov ile eşleşirken GM Mustafa Yılmaz genç sporcu IM Aydın Süleymanlı’ya karşı galibiyet mücadelesi verecek. İlk turun yorgun savaşçısı IM Gökerkan da ikinci sınavını İtalyan GM Pier Luigi Basso(2600)’ya karşı verecek.

Turnuvada yarışan tüm sporcularımıza başarılar dileriz.

Haber: Mert Tırak

Chess-results: http://chess-results.com/tnr508930.aspx?lan=8&art=2&rd=2&fedb=TUR